ОФИЦИАЛНО: Гонят ученици от онлайн часовете

Образование

ОФИЦИАЛНО: Гонят ученици от онлайн часовете

8530
на 05.03.2021
ОФИЦИАЛНО: Гонят ученици от онлайн часовете
Автор:   ПИК

Учениците могат да бъдат изгонени от виртуалната класна за определено време.

препоръчано

Отстраненият няма опция да се върне в часа за посочения от учителя срок. Тази възможност вече е официално въведена чрез електронния дневник, показа проверка на „Телеграф“. Администраторите на shkolo стартират и още опции за санкции, които ще лъсват в е-дневника. Това са наказанията, наложени според вътрешния правилник на училището: забележка, преместване в друга паралелка в същото училище, преместване в друго училище, преместване от дневна в самостоятелна форма на обучение. От февруари родителите вече могат да виждат изтритите оценки на децата си.

Без промяна

Вчера от МОН обявиха, че няма да има промяна във вече одобрения график за пролетната ваканция на учениците. От 1-ви до 11-и клас тя ще бъде от 3 до 11 април. За дванадесетокласниците ваканцията ще е от 8 до 11 април. От Отрасловия съвет към МОН предложиха вместо дълга почивка в началото на април учениците да почиват 4 дни от 18 март, а след това пролетната им ваканция да се съчетае с почивните дни покрай Великден. След като предложението не се приема, и режимът на ротация остава същият. Випуските ще се сменят в четвъртък. От вчера присъствено в класните стаи влязоха децата от 6-и, 9-и и 12-и клас.

Гимназия мина дистанционно заради болни учители

Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ в Русе мина онлайн заради болни преподаватели. „Шестима души заболяха. Всички са с еднакви симптоми, но пробите на някои дадоха положителен резултат за коронавирус, на други – не. Имаме и една карантинирана паралелка заради заразен с COVID-19 ученик и прецених, че e добре временно да се прекрати присъствената форма на обучение“, обясни пред изданието директорът на гимназията Диана Иванова. Онлайн обучението в гимназията ще продължи до 14 март.

 

Сподели:
Бомба x
Тези пет признака показват, че партньорът ви не е единственият Тези пет признака показват, че партньорът ви не е единственият
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Народът каза - избра мен и ГЕРБ! Предлагам Даниел Митов за премиер, а Караянчева - за председател на парламента (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Народът каза - избра мен и ГЕРБ! Предлагам Даниел Митов за премиер, а Караянчева - за председател на парламента (ВИДЕО)
ново
Днес: 49
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това