Вход
София
Времето в София 6 o C

ОФИЦИАЛНО: ДНСК обясни технологията за спиране на "Златен век"

ОФИЦИАЛНО: ДНСК обясни технологията за спиране на "Златен век"

на 11.04.2019
16748
1
ОФИЦИАЛНО: ДНСК обясни технологията за спиране на "Златен век"
Автор: ПИК
11.04.2019
1
16748

"По повод публикации в интернет пространството и запитване от страна на медии относно извършващо се строителство на „Административна сграда /34-етажа/ с подземен паркинг“, находящ се в урегулиран поземлен имот /УПИ/ I-98, 99, кв. 272А, м. „Лозенец- I част“, район „Лозенец“ - Столична община, уведомяваме следното:

Процедурите по спиране на строеж са точно и ясно разписани в разпоредбите на чл. 224 от Закона за устройство на територията. Законодателят е предвидил в такива случаи обстоятелствата по спиране на строеж да се установяват с констативен акт, който се съставя в случая от органите на Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) поради определената втора категория на въпросния строеж. Констативният акт се връчва на заинтересуваните лица, които могат да подадат възражения срещу него в 7-дневен срок".

Това се казва в официално съобщение от пресцентъра на ДНСК, което публикуваме без редакторска намеса.

"Заповедта за спиране на строежа се издава в срок до 3 дни от изтичането на гореупоменатия 7-дневен срок. Ефективното спиране на строежа започва след издаването на заповедта.

В ДНСК е получено от управителя на „Артекс инженеринг“ АД писмо (възражение) във връзка със съставения констативен акт.

На 15.04.2019 г. предстои връчване на заповедта за спиране на строежа, включително и ефективното спиране на строителните и монтажните работи.

Гореописаната процедура е относима към спиране на всички видове строежи от първа, втора и трета категория, включително се прилага и към горепосочения строеж, като тази процедура е законоустановена и не подлежи на нарушаване, както от страна на ДНСК, така и от страна на всички останали страни и инстанции".

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(1)
1
технологията на спирането е ясна! Борисов казва да се спре и тези се разтърчаха да намерят причини да я спрат. Естествено те многод обре знаят, че забраната е временна и че съдът почти сигурно ще я отмени, но така се постигат две неща: Първо пак съдът ще излезе лошия, а нашата любима мутра ще изиграе пак доброто ченге; Второ - ще мине доста време в съдебни дела , през това време ще минат изборите и апартамент гейт ще отшуми.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате на евроизборите?
Общо гласували: 16066
архив

Диpектоp на мебелна фабpика отишъл в командиpовка в Паpиж. Вpъща се и разказва впечатления:

- Страшен град! Какви улици, какви магазини!

- А жените?

- О-о! Какви жени! Мечта! Разбират те от половин дума! Ето например аз - влизам в едно кафене, сядам на масата. При мен сяда една много красива мадама. Веднага се сети, че не знам и дума френски. Нарисува ми на салфетката чашка. Аз й налях шампанско. Нарисува цигара - дадох й цигара. Нарисува две танцуващи фигурки. Поканих я на танц, потанцувахме.

- А после?

- Нарисува легло...

- А ти?

- Хмм... и досега се чудя - как позна, че съм диpектоp на мебелна фабpика...

няма нови новини
Днес: 22
hot
най-четени новини в момента
сега
1932
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Отложиха делото за мярката на Миню Стайков
x
ДАР ОТ ПРИРОДАТА: Броколите подтискат туморите
x