ОФИЦИАЛНО: Дронът, поразил руския военен кораб „Иван Хурс“, е украински (ВИДЕО)

ВИДЕО

ОФИЦИАЛНО: Дронът, поразил руския военен кораб „Иван Хурс“, е украински (ВИДЕО)

30962
на 26.05.2023
ОФИЦИАЛНО: Дронът, поразил руския военен кораб „Иван Хурс“, е украински (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Министерството на отбраната на Украйна днес потвърди, че руският разузнавателен кораб "Иван Хурс" е бил поразен в Черно море от украински дрон, пише изданието "Гордон".

препоръчано

"Когато руският разузнавателен кораб "Иван Хурс" срещна украински безпилотен апарат. Действително идеално съвпадение!" – гласи съобщение на министерството в Туитър, придружено от видео.

Изданието "Суспільне" съобщи с позоваване на свои източници, че сред членовете на екипажа на руския кораб има ранени, а плавателният съд е повреден и се нуждае от ремонт.

Вчера руското военно министерство съобщи, че „Иван Хурс“ е атакуван от три морски дрона, но според неговата версия безпилотните апарати са "унищожени със стрелба“, а корабът "продължава да изпълнява поставените задачи". Според информацията на руската страна, атаката е извършена в Черно море, на 140 км североизточно от Босфора.

Днес в социалните мрежи се появи видео, заснето от самия дрон, поразил "Иван Хурс". Кадрите показват, че поражението е по левия борд в района на кърмата. До тази вечер обаче липсваше официална информация от украинската страна.

Съветникът на вътрешния министър Антон Герашченко по-рано заяви, че по данни на негови източници "Иван Хурс" е поразен, тъй като окупаторите са успели да унищожат само два от дроновете, които са го атакували.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ! Това ВИДЕО за Кирил Петков и училището за рап ще срути Мрежата УНИКАЛНО ШОУ! Това ВИДЕО за Кирил Петков и училището за рап ще срути Мрежата
ново
Днес: 50
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК