Официално: Келнер вече е собственик на бТВ, оглавява я чехът Любош Йетмар, Дидие Щосел ще е шеф в CME

Животът днес

Официално: Келнер вече е собственик на бТВ, оглавява я чехът Любош Йетмар, Дидие Щосел ще е шеф в CME

37377
на 13.10.2020
Официално: Келнер вече е собственик на бТВ, оглавява я чехът Любош Йетмар, Дидие Щосел ще е шеф в CME
Автор:   ПИК

Бившият шеф на Нова телевизия Дидие Щосел ще заеме позицията на главен изпълнителен директор в CME, отговарящ за чешкия, румънския, словашкия и словенския пазар. Чехът Любош Йетмар е назначен за главен изпълнителен директор CME България, в която е Би Ти Ви. Това обявиха от PPF Group днес след финализирането на сделката:

препоръчано

PPF Group N.V. („PPF“) съобщава, че нейните изцяло притежавани дъщерни дружества са завършили придобиването на Central European Media Enterprises Ltd. („CME“).

Така PPF придобива пълен контрол върху операциите на CME в Чехия, Румъния, Словакия, Словения и България. Тази транзакция подлежи на регулаторно одобрение от Европейската комисия, националните регулатори в определени страни и акционерите на CME. Акциите на NASDAQ Global Select Market и Пражката фондова борса бяха премахнати от списъка и сега престават да съществуват след приключване на придобиването. Притежателите на общите акции от клас A на CME непосредствено преди ефективното време на сливането ще получат $ 4,58 на акция.

„Водени сме от чувство за отговорност, предвид миналите постижения на CME с тези телевизионни мрежи. Искаме да надграждаме върху тези успехи и от позицията, която тези мрежи заемат на съответните си пазари като независими телевизионни оператори. Очакваме с нетърпение да създадем нови бизнес възможности между медийните операции и телекомуникационните услуги. И накрая, имаме удоволствието да имаме толкова силна и лоялна аудитория и възнамеряваме да укрепим връзката с нашите зрители чрез съдържание и превъзходно потребителско изживяване“, каза Петр Келнер, мажоритарен акционер на PPF.

В сила незабавно, Дидие Щосел ще заеме позицията на главен изпълнителен директор в CME, отговарящ за чешкия, румънския, словашкия и словенския пазар. Г-н Щосел носи със себе си богат стратегически и старши управленски опит в областта на медиите, технологиите и глобалните финанси и преди това е работил за Modern Times Group, HSBC Investment Bank и Merrill Lynch International.

Любош Йетмар е назначен за главен изпълнителен директор CME Bulgaria, отговорен за операциите, стратегията и плановете за развитие на растежа в България.

„Придобили сме добре управлявана компания с изключителен обхват на потребителите и изключителна осведоменост за марката и с нетърпение очаквам да работя с отличното ръководство в нашите телевизионни станции. Моят приоритет е да ускоря дигиталната трансформация на бизнеса, да увеличим възможностите ни за създаване на съдържание и да продължим наследството на CME, като предоставяме независими и обективни новини, както и висококачествени развлечения за нашите зрители“, каза главният изпълнителен директор на CME Дидие Щосел.

CME оперира телевизионни станции в Чехия, Румъния, Словакия, Словения и България и е една от водещите медийни и развлекателни компании в Централна и Източна Европа. CME излъчва 30 телевизионни канала, както безплатни, така и платени, и достига общо 45 милиона зрители.

Любош Йетмар не заменя Флориан Скала, а ще представлява СМЕ


Любош Йетмар има повече от 20 години опит в радио и телевизия. Г-н Йетмар рапортува директно на г-н Бартоничек, миноритарен акционер в PPF, съобщиха още от компанията:

Г-н Йетмар очаква с нетърпение да работи с главния изпълнителен директор на bTV Флориан Скала. Г-н Йетмар не заменя г-н Скала. Г-н Йетмар представлява СМЕ.

PPF разбира жизненоважната роля на независимите и обективни медии в днешното общество и ще продължи да се придържа към ценностите, които направиха новините на bTV много уважавани.

“bTV e добре управлявана компания с изключителен потребителски обхват и разпознаваемост на марката и очаквам с нетърпение да работя с мениджърския й екип. Мой приоритет е да продължа мисията на bTV чрез предоставяне на независими и обективни новини, както и висококачествено развлечение за нашите зрители,” каза Любош Йетмар, главен изпълнителен директор CME Bulgaria.

Сподели:
Бомба x
Четири начина да се чувствате по-енергични през деня Четири начина да се чувствате по-енергични през деня
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Радев с първа публична поява от месец насам - мълчи за изборите и парламента (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Радев с първа публична поява от месец насам - мълчи за изборите и парламента (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 59
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това