ОФИЦИАЛНО: Прокуратурата привикала Бобоков за ново обвинение още преди седмици, той искал да се яви чак след интервюто в Божков ТВ

Крими

ОФИЦИАЛНО: Прокуратурата привикала Бобоков за ново обвинение още преди седмици, той искал да се яви чак след интервюто в Божков ТВ

56722
на 30.11.2020
ОФИЦИАЛНО: Прокуратурата привикала Бобоков за ново обвинение още преди седмици, той искал да се яви чак след интервюто в Божков ТВ
Автор:   ПИК

Пламен Бобоков е трябвало да се яви в прокуратурата за повдигане на трето обвинение още преди две седмици. Това става ясно от официално съобщение на прокуратурата: "На 09.11.2020 г. Пл. Б. е привлечен като обвиняем за държане на движими културни ценности - престъпление по чл. 278, ал. 6 от НК от следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Русе".

препоръчано

Бизнесменът обаче не се явил оправдавайки се, че адвокатката му е карантинирана и поискал нова дата, която бе днес, както ПИК съобщи по-рано. През това време Бобоков си направи пиар по Божков ТВ, като се появи там на удобно интервю вчера и нападна обвинението и властта, за да може днес да се опита да се изкара репресиран. В присъдружните му медии, ръководени от други обвиняеми и подсъдими олигарси, цял ден се ръсят опорки, че днес му се повдига обвинение заради тв изявята му, сякаш доказателства се събират и обобщават за един ден.

Истината обаче се оказва съвсем различна - Бобоков се е явил в ефира, знаейки, че ще получи нов удар за незаконните си дейности днес, тъй като самият той е поискал тази дата. 

"По образувано досъдебно производство на Специализирана прокуратура в дома на Пл.Б. в Русе е било извършено претърсване и изземване, при което са намерени и иззети 50 броя археологически обекти – 48 броя върхове на стрели от желязо и 2 броя върхове на копие от желязо. Материалите за тях са отделени и са изпратени по компетентност на Окръжната прокуратура.

По досъдебното производство е изготвена съдебно-археологическа експертиза. От заключението й е видно, че иззетите предмети са движими културно-археологически ценности.

На 10.11.2020 г. Пл. Б. е бил редовно призован да се яви на 23.11.2020 г. за предявяване на обвинение. По негова молба и тъй като защитникът му е бил поставен под карантина, предявяването е било отложено за 30.11.2020 г.

Действията по разследването продължават под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Русе.

За престъплението, за което Пл.Б. е привлечен като обвиняем, законът предвижда наказание лишаване от свобода до 6 години и глоба от 3000 до 15000 лева, като съдът може да наложи и конфискация до ½ от имуществото на виновния и лишаване от права. Според закона предметът на престъплението се отнема в полза на държавата", съобщават още от обвинението.

Сподели:
Бомба x
Ето ги зодиите, които никога не показват, че са слаби Ето ги зодиите, които никога не показват, че са слаби
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО) САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО)
ново
Днес: 24
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това