ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Велина Иванова
Необходими продукти:
охлюви
1 ч.ч. ориз
10-12 стръка зелен лук
5-6 стръка пресен чесън
2 стиски спанак
по 2 клончета тарос и джоджен
връзка магданоз
черен пипер
1/2 ч.ч. олио
универсална подправка (зеленчукова пикантина) или сол
Начин на приготвяне:
Почти всички продукти събирам или набирам от градината. Охлювите - колкото повече, толкова повече, оставят се поне два дена да се изчистят. Сваряваме охлювите, изваждаме ги от черупките и отстраняваме задната част. Задушаваме в олиото лука, чесъна, спанака, нарязани на ситно. Добавяме ориза и запържваме до златисто, след това сварените охлюви и овкусяваме. Наливаме 4 ч.ч. гореща вода и готвим на слаб огън.
Когато остане много малко сос, отстраняваме от котлона и захлупваме с капак. Оризът ще си поеме тази част и ще донабъбне. Може да се сервира със зелена салатка и питие по желание.
Добър апетит!