ОЩЕ РАЗКРИТИЯ: Минути преди зловещата катастрофа в Български извор мотористът изпреварвал опасно

Региони

ОЩЕ РАЗКРИТИЯ: Минути преди зловещата катастрофа в Български извор мотористът изпреварвал опасно

33498
преди 5 часа
ОЩЕ РАЗКРИТИЯ: Минути преди зловещата катастрофа в Български извор мотористът изпреварвал опасно
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Броени минути преди да помете две деца в село Български извор, мотористът е забелязан да кара бързо и рисково - да изпреварва опасно и отнема предимство. Това заяви свидетел, пожелал анонимност в групата "Катастрофи в България", информира ни "Труд“.

препоръчано

"Малко остана да се забие в нашата кола. Караше наистина опасно. Няколко километра по-надолу се натъкнахме на зловещата гледка. Карането беше вече завършило със смърт", пише очевидецът. 

Шофьорът стига до село Български извор и вижда, че там се е случил ужасяващ инцидент - две деца на скутери са блъснати от въпросния моторист, който по-рано е имал рисково поведение на пътя. По-малкото от децата загива на място. Второто е откарано в болница в тежко състояние. Първо в Ловеч, след това е преместено в болницата в Плевен. Водачът на мотора е невредим. 

Тийнейджърите не са имали свидетелства за правоспособност на мотопед въпреки, че законът позволява на тази възраст да се управлява скутер. 

Поредната жертва на войната по пътищата е 14-годишният Момчил. Вестта за смъртта на ученика потопи в скръб родното му село Галата. 

Междувременно в социалните мрежи се пренесе вечният спор кой е виновен за тежката катастрофа - мотористът, който е карал бързо и вероятно доста над ограничението или децата, които не са имали право да карат скутер, при това по главен път. 

"За жалост нямаме преки свидетели на самия инцидент. Информацията ни е оскъдна и тепърва ще се изясняват подробностите. Знаем, че скутерите на децата не са били мощни - 50 кубикови. Съболезнования на близките на загиналото момче, изключително тежък и нелеп инцидент", заяви началникът на Районно управление в Тетевен при ОДМВР - Ловеч главен инспектор Илия Нешев.

"Това, което чух от местни жители е, че двете деца са пресичали главния път на скутери и са блъснати от последния мотор от група мотористи. Не са видели как са карали мотористите, но са чули рева на моторите и предполагат, че скоростта е била много по-висока от разрешените 50 км/ч. Катастрофата, доколкото ми обясниха, не е в центъра, а малко преди изхода на селото в посока Варна", пише Емил Енчев в "Катастрофи и нарушения в България". 

Местните жители напомнят, че ограничението в самото село би следвало да е 30 км., защото е населено място въпреки, че това е основната пътна артерия на Северна България от София до Варна. Данни сочат, че през село Български извор на ден минават над 30 000 автомобила. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за днешния Петковден: Овните и Раците да пътуват по служба, Лъвът да се зарадва със секс и шампанско САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за днешния Петковден: Овните и Раците да пътуват по служба, Лъвът да се зарадва със секс и шампанско
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Намираме се в тежък махмурлук след революционното пиянство, което ни донесе Промяната (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Намираме се в тежък махмурлук след революционното пиянство, което ни донесе "Промяната" (ВИДЕО)
ново
Днес: 80
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК