Още седем „сини стаи“ ще изгради Министерството на правосъдието

Темида

Още седем „сини стаи“ ще изгради Министерството на правосъдието

5594
на 30.05.2016
Още седем „сини стаи“ ще изгради Министерството на правосъдието
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Още седем „сини стаи“ за щадящо изслушване на деца и пострадали от насилие ще изгради Министерството на правосъдието до 30 юли 2017 г. Българо-Швейцарският проект “Укрепване на правния и институционалния капацитет на съдебната система в сферата на младежкото правосъдие”, който предвижда обучение на магистрати за работа с деца и изграждане на специални помещения за щадящото им изслушване, бе удължен с една година, съобщиха от МП. Допълнително финансиране не е предвидено.

препоръчано

Новите дейности по проекта ще се извършат със спестени пари по проекта. Първата синя стая бе открита на 11 април т.г. във Варна. До края на годината е предвидено да заработят още четири – в Козлодуй, Плевен, Ямбол и Враца. След постигането на споразумение за удължаване на проекта, Министерството на правосъдието ще има възможност да построи още три „сини стаи“. Предвидено е те да обслужват съдебните райони - Добрич, Разград и Смолян.

свързани новини

Специалните помещения се обособяват извън съдебните сгради. Те се използват за разпит на децата, участващи в наказателни, граждански или административни производства, като извършители, свидетели или жертви. Целта е изслушването на малолетни и непълнолетни да се провежда възможно на най-ранен етап от досъдебно производство, а броят на разпитите да бъде сведен до минимум, като се използва специална аудио техника в помещения, разделени с т.нар. венецианско стъкло.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ! Това ВИДЕО за Кирил Петков и училището за рап ще срути Мрежата УНИКАЛНО ШОУ! Това ВИДЕО за Кирил Петков и училището за рап ще срути Мрежата
ново
Днес: 61
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК