Пазарът за пелети пощуря заради скъпия ток

Икономика

Пазарът за пелети пощуря заради скъпия ток

8329
на 15.10.2021
Пазарът за пелети пощуря заради скъпия ток
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Заради ръста в цените на тока и на природния газ, желаещите да се отопляват на пелети и дърва тази година са станали значително повече.

препоръчано

Пелети обаче няма, коментира пред БНТ Емил Кръстев, собственик на фабрика за производство на пелети.

"Основната причина, за да не произвеждаме необходимото количество пелети, е недостигът на дървесина. Много от горските стопанства, поради лошите атмосферни условия и недостига на работна ръка, не могат да поемат този товар. Това не е навсякъде, има стопанства, които добре се справят с дърводобива, но пък там преобладава износ на дървесина", обясни Емил Кръстев и добави, че това води до поскъпването на пелетите.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК