ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Анелия Терзиева
Необходими продукти:
1-ви пласт:
500 г кайма
1 морков
1/2 глава лук
1 яйце
сол
черен пипер
чубрица
2-ри пласт:
5 с.л. доматено пюре
3 скилидки чесън
босилек
риган
3-ти пласт:
500 г картофи
бучка масло с големината на орех
кашкавал за поръсване
Начин на приготвяне:
Намазваме кръгла тава с мазнина. Смесваме каймата, нарязания морков, лука, яйцето и подправките за първия пласт. Омесваме добре и разстиламе върху мазнината. Запичаме за около 15 мин. В загрят тиган запържваме за втория пласт нарязаните на ситно скилидки чесън. Добавяме доматеното пюре, размито с малко вода, и подправките. Изсипваме соса върху пласта с кайма и запичаме за още 5 мин. В това време сваряваме картофите за третия пласт. Смачкваме ги на пюре и добавяме масло. Разстиламе в тавата. Поръсваме с настъргания кашкавал. Запичаме пая до златисто. Изчакваме малко да изстине преди сервиране, за да се разреже по-лесно.