BG EN

Пай с ябълки, сини сливи и овесени ядки

Читателски рецепти

Пай с ябълки, сини сливи и овесени ядки

15588
на 01.10.2013
Пай с ябълки, сини сливи и овесени ядки
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Гергана Ламбрева, Пазарджик

препоръчано

Необходими продукти:
350 г брашно
125 г масло
4 с.л. прясно мляко
5 с.л. захар
1 яйце
1 бакпулвер (10 г)
За плънката:
200 г сини сливи
4 ябълки
5 с.л. овесени ядки
3 с.л. царевично нишесте
1 ч.л. канела
100 г захар
1 с.л. масло
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното с бакпулвера. Прибавяме нарязаното на парчета масло и разбитото яйце със захарта. Замесваме тесто, като постепенно добавяме и прясното мляко. Завиваме тестото във фолио и го оставяме в хладилник поне за час. Разполовяваме сливите на 2 и махаме костилките им. Обелваме и рендосваме ябълките и към тях добавяме нишестето, захарта и канелата. Разбъркваме добре. След това разточваме от студеното тесто кора с диаметър, по-голям от този на тавичката за пай, така че да се образува ръбче. Слагаме я на дъното на силиконовата тавичка. Отгоре поръсваме овесените ядки. Изсипваме плънката и я заглаждаме равномерно. Върху ябълковата плънка подреждаме сините сливи с разреза нагоре и ги поръсваме със захар. Разпределяме и маслото на малки бучици. Първоначално печем пая 20 мин в предварително загрята на 200 градуса фурна, след това намаляваме градусите на 180 и допичаме още 25-30 минути.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за неделя - Овните готови на всичко, за да постигнат целите си, денят за Рибите е спокоен САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за неделя - Овните готови на всичко, за да постигнат целите си, денят за Рибите е спокоен
ПИК TV x
Проф. Георги Рачев с топ прогноза пред ПИК TV: Студ сковава страната през следващите дни - ще виждаме какво дишаме! Лошото е, че... (ВИДЕО) Проф. Георги Рачев с топ прогноза пред ПИК TV: Студ сковава страната през следващите дни - ще виждаме какво дишаме! Лошото е, че... (ВИДЕО)
ново
Днес: 78
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК