ПАК ПРОБЛЕМ: Шофьорите с ТЕЛК чакат седмици, за да могат да седнат зад волана

Животът днес

ПАК ПРОБЛЕМ: Шофьорите с ТЕЛК чакат седмици, за да могат да седнат зад волана

14822
преди 5 часа
ПАК ПРОБЛЕМ: Шофьорите с ТЕЛК чакат седмици, за да могат да седнат зад волана
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Хора с онкологични заболявания сигнализират за бавна и тромава процедура при подновяването на шофьорските си книжки. Така лицата с ТЕЛК решения се налага да чакат със седмици преди да подновят свидетелствата си за правоупралвение.

препоръчано

Йордан Рангелов е опериран от онкологично заболяване преди 6 години. Получава експертиза от ТЕЛК, която определя, че работоспособността му е намалена с 90%.

"Имах необходимост и се налагаше да подменя шофьорската си книжка и ми казаха, че щом съм с телково решение, задължително трябва да мина на ТОЛЕК комисия в Транспортна болница", обяснява Йордан Рангелов пред БНТ.

А това означава, че трябва да преминава през редица медицински прегледи най-малко на всеки 5 години, за да може да шофира. През август тази година шофьорската му книжка изтича отново и въпреки че работоспособността му вече е стигнала до 60%, процедурата остава същата.

"Попитах съответното звено на МВР дали отново се налага да минавам такава комисия или мога само да си издам медицинско удостоверение от личния лекар. Отговориха ми, че тъй като моите проценти не са чак толкова високи, може да направя въпросното медицинско свидетелство и при личния лекар. Така и направих, но когато отидох вече да подавам документи, се оказа, че веднъж минал един пациент, независимо какво му е здравословното състояние, той си оставя закрепен към ТОЛЕК комисията докато е жив", добави Йордан Рангелов.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за втория ден на октомври: Секс за жените Рак, за Рибите, а и за Телеца, който печели от търговия САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за втория ден на октомври: Секс за жените Рак, за Рибите, а и за Телеца, който печели от търговия
ПИК TV x
Доц. Борислав Цеков разкри пред ПИК TV кой трябва да води хорото след изборите и начерта мрачен сценарий: Ако пак няма редовното правителство, тогава... (ВИДЕО) Доц. Борислав Цеков разкри пред ПИК TV кой трябва "да води хорото" след изборите и начерта мрачен сценарий: Ако пак няма редовното правителство, тогава... (ВИДЕО)
ново
Днес: 47
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК