Палестинец е убит от израелските военни при сблъсъци по границата в Ивицата Газа

СВЕТЪТ ДНЕС

Палестинец е убит от израелските военни при сблъсъци по границата в Ивицата Газа

6408
на 24.09.2018
Палестинец е убит от израелските военни при сблъсъци по границата в Ивицата Газа
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Израелските сили са застреляли палестинец в нови сблъсъци на границата с Газа в неделя, съобщи здравното министерство в управлявания от "Хамас" анклав, предава AFP, цитира Фокус.
Имад Ищави, на 21 години, бе застрелян в главата, съобщи Министерството, след като палестинците отново се събраха по границата на изток от град Газа късно в неделя. През последните месеци подобни демонстрации, често са съпроводени с насилие.
Макар и да се говори, че от „Хамас“ търсят трайно примирие с Израел, но непреките преговори изглеждат замръзнали, което доведе до увеличаване на броя на протестиращите, пише агенцията. През последните седмици демонстрациите, които обикновено включват изгаряне на гуми и хвърляне на камъни, се провеждат и през нощта, макар и с далеч по-малко участници от редовните събирания в петък през деня.
Най-малко 186 палестинци бяха убити от израелски огън досега, откакто започнаха протестите на 30 март. Един израелски войник бе убит от палестински снайперист.
Израел поддържа блокада на Ивицата Газа повече от десетилетие, което според него е необходимо, за да се изолира Хамас.

препоръчано

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 81
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК