Вход
София
Времето в София 14 o C

"Пампорово" построило 58 незаконни оръдия за сняг

"Пампорово" построило 58 незаконни оръдия за сняг

на 04.12.2013
1792
9
"Пампорово" построило 58 незаконни оръдия за сняг
Автор: ПИК
04.12.2013
9
1792

"Пампорово" АД, чийто мажоритарен собственик е Цветелина Бориславова, е построило 58 незаконни оръдия за изкуствен сняг, пише в. "Телеграф". Това става ясно от документи на Административния съд в Смолян. Констатациите са направени от Регионалната дирекция на национален строителен контрол (РДНСК) през 2011 г., в чиито протоколи фигурират незаконно изградени 58 оръдия по пистите, помпена станция, кабели и водопроводи, 2 бетонови комплексни трансформаторни поста и 4 помпи за вода от язовира.

На 30 март 2011 г. РДНСК Южен централен район извършва проверка и съставя констативен протокол №57, в който установява, че "Пампорово" АД ползва съоръжения за изкуствен сняг в нарушение на Закона за устройство на територията. Въз основа на този акт началникът на сектора в Смолян при РДНСК Южен централен район е издал заповед, с която забранява ползването на съоръженията и достъпа до строежа.

През май 2011 г. "Пампорово" АД завежда в Административен съд – Смолян жалба срещу тази заповед. Дружеството обаче не отрича, че съоръжението за изкуствен сняг е построено и се ползва от тях, без да е въведено в експлоатация по законния ред. Съдът в Смолян се произнася, че няма издадени строителни книжа за изграждането на съоръжението за изкуствен сняг и няма проведена процедура пред ДНСК по въвеждането му в експлоатация.

Съоръжението преминава през земи от държавния поземлен и държавния горски фонд, за които дружеството няма документи за собственост. Ето защо съдът потвърждава, че заповедта за забрана ползването му е издадена правилно. По-късно през септември 2011 г. "Пампорово" АД обжалва пред Върховния административен съд. Тричленна комисия на ВАС се произнася, че подадената жалба от "Пампорово" АД се явява процесуално недопустима, поради което следва да се остави без разглеждане и производството по делото се прекратява.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас кой от изброените лидери на отделните власти работи най-добре?
Общо гласували: 15684
архив

Петърчо се прибира щастлив вкъщи: - Мамо, тате, спечелих олимпиадата по биология! - Браво! А какво те питаха? - Питаха колко крака има щраусът и аз казах три. - Ама той има два крака! - Да, обаче всички останали отговориха "четири".

няма нови новини
Днес: 209
hot
най-четени новини в момента
сега
4234
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Шефовете на "Софийска вода" представят иновациите за 2020 - ето новите проекти на дружеството за 40 млн. лв. инвестиции (ОБНОВЕНА)
x
ШОК: Изродиха най-намръщеното бебе
x