ПАНИКА НА ОСТРОВА: Великобритания затваря всички пътни коридори

Европа

ПАНИКА НА ОСТРОВА: Великобритания затваря всички пътни коридори

24648
на 16.01.2021
ПАНИКА НА ОСТРОВА: Великобритания затваря всички пътни коридори
Автор:   ПИК

Великобритания затваря всички пътни коридори от понеделник сутрин, за да се защити от всички непознати нови щамове на COVID-19, върлуващи по света, обяви премиерът Борис Джонсън по време на брифинг на правителството.

препоръчано

Всеки пристигащ на Острова ще трябва да представи доказателство за отрицателен тест, направен най-късно 72 часа преди пътуването, за да бъде допуснат в страната, след което трябва да се самоизолира за 10 дни.

Борис Джонсън заяви, че новата разпоредба ще остане в сила поне до 15 февруари, предава БНР.

Макар и в някои части на страната да изглежда, че се навлиза в плато на случаите на заразяване, в други бройката продължава да е висока и премиерът за пореден път призова хората да продължават отговорно да спазват строгите мерки в локдауна.

Борис Джонсън се похвали, че вече са ваксинирани 3,2 милиона британци или 1 на всеки 20. Почти 45% от хората над 80 години  и 40% от обитателите на домовете за социални грижи са получили ваксина. Правителството смята, че ще успее да ваксинира всички хората в социалните домове до края на януари.

Сподели:
Бомба x
Четири начина да се чувствате по-енергични през деня Четири начина да се чувствате по-енергични през деня
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Радев с първа публична поява от месец насам - мълчи за изборите и парламента (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Радев с първа публична поява от месец насам - мълчи за изборите и парламента (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 60
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това