Вход
София
Времето в София 3 o C

ПАНИКА: Огнище на COVID-19 в Якоруда

ПАНИКА: Огнище на COVID-19 в Якоруда

на 25.09.2020
14054
0
ПАНИКА: Огнище на COVID-19 в Якоруда
Автор: ПИК
25.09.2020
0
14054

Якоруда е новото огнище на COVID-19 в област Благоевград. 21 са потвърдените случаи на заразата там за последното денонощие.

Плячкосаха даренията от джамията в Якоруда

Плячкосаха даренията от джамията в Якоруда

Апаши плячкосаха шкаф с дарения от джамията в Якоруда....

на 07.11.2019

19 работници в шивашки цех в Якоруда са дали положителен резултатзапрясна коронавирусна инфекция. В предприятието работят около 100 човека, като двама от тях са настанени в тежко състояние в болница още миналата седмица. Френският работодател е поискал всички хора да бъдат изследвани и така е регистрирано огнището.

Работниците и семействата им са карантинирани. С последните случаи Якоруда се оформя като сериозно огнище на заразата, расте и броят на починалите, отбелязва БНР.

Две паралелки от средно училище в Разлог са карантинирани и са преминали на дистанционна форма на обучение заради положителни проби на ученици. Засега в другите училища в района няма данни зазаразени с COVID-19. Според здравните експерти разпространението на вируса в учебните заведения ще се увеличава и е много вероятно да се стигне до ефекта на лавината. 

За последното денонощиеположителните проби в област Благоевградса 59 по справка на РЗИ, което, съотносимо към броя на населението, поставя областта на първо място в страната.Тази тенденция бележи устойчивост през последния месец. 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 33030
архив

Интересен български народ. Говедата си брои на глави, а учените си - на членове.

x
България и САЩ подписаха ключови документи за 5G мрежите и ядрената енергия за граждански цели
x
5 животни, за които не бихте си помислили, че са опасни
x