ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Необходими продукти:
1/2 лимон, 200 г галета, 3 яйца, 1 щипка черен пипер млян, 1 щипка сол, 2 ч.ч. олио, 1 буркан краве кисело мляко.
Начин на приготвяне:
Киселото мляко трябва да е с над 4 процента масленост. Яйцата се разбиват в дълбока чиния. В още една също дълбока се изсипва галетата. Олиото да е силно загряно. Трябва да се действа много бързо. Взема се с помощта на лъжица - малка или голяма, като се внимава да не се разбърква млякото. След това се потапя в яйцето, галетата и пак в яйцето и се поставя в тигана. Пържи се до зачервяване. Като изстинат панираните хапчици, се поръсват със сол, черен пипер и лимонов сок.
Украсяват се с няколко резенчета лимон и готово.