Панихида в памет на жертвите по пътищата ще бъде отслужена в Добрич

Региони

Панихида в памет на жертвите по пътищата ще бъде отслужена в Добрич

2707
на 10.11.2015
Панихида в памет на жертвите по пътищата ще бъде отслужена в Добрич
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

По повод Световния ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия - 15 ноември, в храма "Св. Троица" в Добрич ще бъде отслужена заупокойна литургия и панихида в памет на жертвите по пътищата, съобщават от областна администрация. Оттам приканват гражданите да заявят своята съпричастност към мъката на близките и да вземат участие в традиционния акт на почит пред паметта на загиналите.

препоръчано

Областния управител на Добрич д-р Маргарита Новоселска отправи апел да осъзнаем необходимостта от ново отношение и култура в движението по пътищата. "Пътните инциденти са най-безсмислената причина за смъртността сред хората. Ежегодно, в резултат на нещастни случаи по пътищата на нашата страна, стотици губят живота си, хиляди получават тежки наранявания, значителен е броят и на пострадалите с увреждания за цял живот", посочва д-р Новоселска. Освен огромния брой жертви и ранени, пътните инциденти причиняват и големи загуби за икономиката на страната, подчертава областният управител на Добрич.

"На 15 ноември отново ще отдадем дълбока почит към загиналите при пътно-транспортни произшествия. Същевременно с това, ще изразим нашата благодарност към лекарите, полицаите, пожарникарите, към всички, които всеки ден оказват съдействие и помощ на пострадалите, борят се за техния живот", посочва още д-р Новоселска.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 59
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК