Папата призова за Ден на пост и молитва за мир

Европа

Папата призова за Ден на пост и молитва за мир

5796
преди 5 часа
Папата призова за Ден на пост и молитва за мир
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Понеделник, 7 октомври, ще бъде християнски ден на пост и молитва за мир по повод годишнината от нападението на палестинската групировка „Хамас“ срещу Израел, заяви папа Франциск на днешната си аудиенция.

препоръчано

В неделя преди това ще отправи молитвата „Света Броеница“ към Богородица, добави той.

„За да призова Богородица да дари мир, следващата неделя ще отида в базиликата „Санта Мария Маджоре“, където ще произнеса молитвата „Светата Броеница“ и ще отправя сърдечна молба към Светата Дева. Ако е възможно, моля също и вие, членове на Синода, да се присъедините към мен по този повод“, каза 87-годишният аржентински папа.

„На следващия ден, 7 октомври, моля всички да преминат през ден на пост и молитва за мир по света“, каза той в края на проповедта си днес, която той произнесе на площад „Свети Петър“.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за втория ден на октомври: Секс за жените Рак, за Рибите, а и за Телеца, който печели от търговия САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за втория ден на октомври: Секс за жените Рак, за Рибите, а и за Телеца, който печели от търговия
ПИК TV x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Приклещиха Иван Костов с въпрос за Христо Иванов и Ахмед Доган! Киро и Лена заедно на събитието на Командира, пляскат му екзалтирано (ВИДЕО/СНИМКИ) ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Приклещиха Иван Костов с въпрос за Христо Иванов и Ахмед Доган! Киро и Лена заедно на събитието на Командира, пляскат му екзалтирано (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 101
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК