ПАРАНОРМАЛНО! Антон Кутев хвърли боб и видя близкия край на уйдурмата: Кризата в правителството ще дойде преди ротацията

Епицентър

ПАРАНОРМАЛНО! Антон Кутев хвърли боб и видя близкия край на уйдурмата: Кризата в правителството ще дойде преди ротацията

29964
на 19.09.2023
ПАРАНОРМАЛНО! Антон Кутев хвърли боб и видя близкия край на уйдурмата: Кризата в правителството ще дойде преди ротацията
Автор:   ПИК

Денков произлиза от протестна партия. Учуди ме изказването му. Това коментираот екрана на Нова телевизия говорителят на служебните кабинета на Румен Радев - Антон Кутев. Политическата криза предстои. А реформите е трябвало да бъдат направени първите 100 дни, коментира още Кутев.  

препоръчано

Преди това той обясни, че рязко би променил начина, по който публично работи това правителство.

“Млади, интелигентни и образовани хора, каквито това правителство се опитва да вкара, имат място в България, но трябва да имат и опит. Едно умение трябва, за да спечелиш избори, друго – за да управляваш. За 100 дни има един куп проблеми, които не бяха нито решени, нито бяха започнати. Ако правиш реформи, трябва да ги започнеш и направиш в основата си в първите 100 дни, защото след това се изчерпва кредитът на доверие”, коментира Кутев.

“Нищо не е подредено. През цялото време заменяме истинските стойности с фалшиви теми, които изкарваме на повърхността. Тези теми изтеглят цялото внимание от важното”, смята Кутев.  

Той смята, че президентът категорично е показал евроатлантическа ориентация.

“Всичко в енергетиката – интерконектора, газа от Азербайджан, осигуряването на потоците”, продължи Кутев.

Служебното правителство обаче заварило хаос. “Заварихме цена на газа, която доближаваше 400 лева, ние я свалихме 4 пъти. Цените на горивата се върнаха с 30%, газа падна. Правителството направи усилия да удължи ръста на инфлацията”, каза Кутев.

“Служебното правителство беше за около 250 дни на власт, не очаквам това правителство да остане повече от 200 дни. 100 минаха, много малко време му остана на това правителство, за да направи нещо”, продължи Кутев.

По темата със зърното, Кутев коментира, че има различни интереси. „Едните са на европейските държави. Само че те не спират техния внос. В Централна Европа това не е проблем. Проблем е в Източна Европа. И виждаме как реагират в Източна Европа. Ние сме един от големите износители на зърно и когато влиза украинското, то подбива цените. Аз не бих постъпил като сегашното правителство – щях да защитавам интересите на българските граждани, и на българския бизнес.

“Имаме потребителска кошница, която постоянно поскъпва. В същото време внасяме украинско зърно. Фактът, че пречим на бизнеса с вноса на украинско зърно, не допринася гражданите да купуват по-евтини продукти”, смята Кутев.

Той коментира и репликата на премиера Денков към готвещите се за протести зърнопроизводители.

“Познавам добре Денков, смятам го за възпитан и въздържан човек, тези думи ме учудват. Няма право премиер да говори по този начин. Няма как негови избиратели да са терористи. Ако са терористи, трябва да се намират другаде и това зависи от него. Той самият излиза от протестна партия. Хора, които протестират в съвременната демокрация, го правят по определен ред. Ако аз се занимавах с неговия пиар, щях да бъда много против подобно изявление”, каза Кутев.

“Политическата криза предстои. Ако моята скромна прогноза е вярна, че 100 дни минах и има още 100. И на 200-ия ден на правителството, ние ще бъдем в нова политическа криза, още по-тежко от предишната, значи президентът е бил прав. Смятам, че по този начин, по който в момента се управлява, няма как. Няма нито един решен проблем. Кризата в правителството ще дойде преди ротацията”, каза Кутев.

“Гледам какво правят със зърнарите. Опитват се да настроят едните хора срещу тези с Бентлитата. Не им се получава”, коментира Кутев.  

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 7 декември - алчни роднини завиждат на Овните, трудностите преследват Скорпионите от сутринта САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 7 декември - алчни роднини завиждат на Овните, трудностите преследват Скорпионите от сутринта
ПИК TV x
Радостин Василев забърка Киро в международен скандал! Петков поръчвал по телефона статиите в Политико (ВИДЕО) Радостин Василев забърка Киро в международен скандал! Петков поръчвал по телефона статиите в "Политико" (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК