Париж забрани дивите животни в цирка

Европа

Париж забрани дивите животни в цирка

4346
на 18.11.2019
Париж забрани дивите животни в цирка
Автор:   ПИК

Докато Франция обмисля дали да се присъедини към повечето държави от ЕС и да забрани използването на дивите животни в циркове, Париж излезе със собствен план за тяхната забрана на фона на обществен натиск срещу жестоките практики на дресировка, предава AFP.

препоръчано

Общинският съвет прие предложение, което ще оттегли разрешенията от 2020 г. за цирковете, които искат да работят във френската столица, да използват екзотични животни.

свързани новини

"Можем да се поздравим с това решение, което е значителен обществен напредък, желан от всички французи", каза Пенелопа Комитес, парижки съветник, отговарящ за природата в града, добавяйки, че се надява националното правителство да последва това решение.

Анкетите показват, че голяма част от французите са против използването на недомашни животни за развлечение, а десетки градове вече са забранили пътуващите циркове с диви животни.

Но няма национална забрана и в страната все още има десетки циркове, използващи стотици животни - приблизително 500 според кампанията срещу използването на диви животни в тях „Един глас“ и двойно повече според групата за правата на животните „ПЕТА“ , но официална статистика за това не съществува.

Повечето циркови животни са лъвове, но има и тигри, слонове, два хипопотама, бабуини, макаци, змии и папагали, камили, мечки, щрауси и дори зебри.

"Броят на животните намаля драстично поради обществения натиск", заяви президентът на „Един глас“ Мюриел Арнал пред AFP.

Сподели:
Бомба x
Уникалните свойства на меда - ето какви са те Уникалните свойства на меда - ето какви са те
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО)
ново
Днес: 35
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това