ПАРИЖ ПОД ОБСАДА: Плъхове с размери на котки нападнаха Игрите

Други спортове

ПАРИЖ ПОД ОБСАДА: Плъхове с размери на котки нападнаха Игрите

57704
на 29.07.2024
ПАРИЖ ПОД ОБСАДА: Плъхове с размери на котки нападнаха Игрите

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Олимпиадата в Париж е изправена пред поредния си проблем, след като проливните дъждове във френската столица принудиха плъхове, с размерите на котки, да нападнат града.
 
Огромният порой, който се изля в Париж за последните 48 часа, накара всичките шест милиона плъха, които обитават каналите на града на любовта, да напуснат подземията. Очевидци разказват как огромни зверове търчат през ресторанти и барове, което ужаси не само зрителите на олимпиадата, но и част от спортистите, пише "Дейли Стар".
 
Рискът за здравето на атлетите вече стана основна тема на Oлимпиадата, тъй като организаторите се страхуват, че урината на гризачите може да разболее участниците. Бактериите, открити в урината на плъхове, могат да причинят лептоспироза, която предизвиква грипоподобни симптоми и увреждане на черния дроб и бъбреците.
 
В неделя, 28 юли, организаторите отмениха планирана тренировка за олимпийския триатлон поради опасни нива на замърсяване в река Сена. Ако нивата на замърсяване не спаднат, триатлонът може да бъде преместен. Плъхове дори нападнаха един от журналистите на "Дейли Стар" в Париж, докато репортаж за Игрите и седеше в заведение в предградието Берси.

препоръчано

"Чух шумолене в един храст и изведнъж излезе плъх и дойде точно до мен. Беше огромен - с размерите на котка. - Той обикаляше в търсене на храна и изобщо не се притесняваше от вечерящите, седнали на масите. Когато приятелят му се появи, много от туристите си тръгнаха. Местните обаче а свикнали и просто ги игнорираха".

Париж има една от най-големите популации на плъхове в света, като се смята, те наброяват поне шест милиона. Те присъстват и във френската литература от "Клетниците" до "Фантомът от операта".

В реалния живот управата на Париж въведе поредица от мерки, за да ги прогони по време на игрите, но очевидно без успех, напомни "Телеграф".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК