Парламентът създаде временна комисия за сигурността на машинния вот

Политика

Парламентът създаде временна комисия за сигурността на машинния вот

10870
на 21.09.2023
Парламентът създаде временна комисия за сигурността на машинния вот
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Депутатите създадоха временна комисия, която да проучи всички факти и обстоятелства, свързани със сигурността на машинното гласуване. Предложението за създаване на комисията е на БСП и срещна подкрепата на всички политически партии, с изключение на двама депутати от ПП-ДБ, които гласуваха против.

препоръчано

Комисията ще обърне специално внимание на "възникналите съмнения при последните 4 избора", пише в мотивите на вносителите. В комисията ще има 12 народни представители - по двама от всяка парламентарна група и ще бъде създадена за срок от 3 месеца.

Членове на комисията от ГЕРБ ще бъдат Радомир Чолаков и Александър Ненков, от ПП-ДБ - Божидар Божанов и Явор Божанков, от “Възраждане” - Деян Николов и Даниел Проданов, от ДПС - Йордан Цонев и Хамид Хамид, от БСП - Иван Иванов и Георги Свиленски, а от ИТН - Тошко Йорданов и Станислав Балабанов.

Председателят на парламента Росен Желязков ще определя кой ще председателства временната комисия всяка седмица. До това решение се стигна след като мнозинството не подкрепи нито Георги Свиленски, нито Деян Николов за председатели. Ротационният принцип на председателстване също не събра подкрепа от депутатите.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 87
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК