Партия ЧЕСТ: Соросоидна компания, забъркана в изборни скандали и корупция на 3 континента, ще организира машинното гласуване у нас

Акценти

Партия ЧЕСТ: Соросоидна компания, забъркана в изборни скандали и корупция на 3 континента, ще организира машинното гласуване у нас

77842
на 04.05.2021
Партия ЧЕСТ: Соросоидна компания, забъркана в изборни скандали и корупция на 3 континента, ще организира машинното гласуване у нас
Автор:   ПИК

С гласуваните и скоростно обнародвани от президента промени в Изборния кодекс, беше прието, че в секциите с над 300 регистрирани избиратели, гласуването ще се извършва задължително чрез машинен вот. Най-странното е, че досега никой в България не е провел щателно разследване коя е компанията, която ще достави машините за вота – Smartmatic. Какъв е нейният бекграунд, кои са нейните собственици и с кого са свързани, пишат в сигнал до медиите от политическа партия ЧЕСТ.

препоръчано

Ето какво още разкриват от партия ЧЕСТ:

Достатъчно е, че човек да се разтърси малко из Интернет и ще се натъкне на епизоди от нейната история, които са най-малкото смущаващи. Компанията е създадена през 1997 г. от трима венецуелски инженери, тясно свързани с комунистическото правителство на Чавес.

Първият машинен вот, който Smartmatic организира в консорциум с компаниите Bizta и телекомуникационна организация CANTV, е референдумът от 2004 г. за отзоваването на Чавес от президентския пост. В крайна сметка, венецуелският президент оцелява на поста си, но при много сериозни съмнения за нарушения по време на вота, извършени именно от Smartmatic и нейните партньори.

Независими разследвания след обявяването на крайните резултати на референдума за отзоваване във Венецуела, установяват по категоричен начин, че мрежата на Smartmatic е „двупосочна“, като данните могат да се прехвърлят и в двете посоки между устройствата на компанията и телекомуникационната компания CANTV. Установени са нередности и разминавания между резултатите от изборите на Smartmatic и тези на Националния изборен съвет на Венецуела. Специализирано разследване извежда категоричната оценка, че данните в машините са могли да бъдат променени дистанционно, а резултатът на Чавес е надут с минимум 10%.

Тези съмнения са потушени, след като мнозинството международни наблюдатели, повечето, от които представители на организации свързани с Демократическата партия в САЩ (като например, основания от бившия американски президент Джими Картър – Carter Center), както и такива представляващи комунистически партии и социалистически движения по цял свят, се произнасят, че установените изборни нарушения са минимални и не са се отразили на крайните резултати от вота.

Следват парламентарните избори през 2005 г., когато представители на опозицията доказват, че информационните масиви съдържащи се в машините, могат да бъдат достъпни дистанционно, а тайната на вота – компрометирана.

В резултат, опозиционните партии се оттеглят от изборите, което води до това, партията на Уго Чавес, както и политическите му съюзници, да контролират 100% от Националното събрание на Венецуела. Оттогава, чавистката Обединена социалистическа партия на Венецуела печели всички възможни избори в Боливарската република, до 2015 г., когато водената от партията коалиция Голям патриотичен полюс получава 41% от гласовете и остава в малцинство с 52 от 167 места в парламента.

Година по-рано, през 2014 г., Smartmatic се оттегля от организацията на изборите във Венецуела.

Един от най-големите изборни скандали свързани със Smartmatic, датира от 2016 г., по време и след президентските избори във Филипините, на които за президент на азиатската държава е избран скандалния Родриго Дутерте. В множество разследвания след изборите, венецуелската компания е уличена в разпространение на информация за избирателите чрез „неофициални сървъри“, компрометирайки тайната на вота.

В началото на 2017 г., The Manila Times съобщава, че машините на Smartmatic са оборудвани със SD карти, на които се отбелязват вписвания на избиратели, а представители на неправителствената организация Tanggulang Demokrasya (TANDEM), наблюдаваща изборите, заявяват че са установили случаи на подправени SD карти.

Най-пресният скандал със Smartmatic е от края на миналата година, след президентските избори в САЩ. Компанията е обвинена в измами и фалшифициране на изборни протоколи от екипа на Доналд Тръмп. Личният адвокат на президента Тръмп Рудолф Джулиани, твърди, че компанията е основана от бившия социалистически венецуелски лидер Уго Чавес и че притежава и предоставя софтуер на свързана с нея компания – Dominion Voting Systems.

Dominion Voting Systems е "радикално-лява" компания, свързана американските Antifa и Black Lives Matters, организирали бунтовете и метежите в САЩ, през изминалата година, след смъртта на доказания престъпник и наркоман – Джордж Флойд. Същата е собственост на хедж фонд, регистриран в една от карибските офшорни зони, свързан с финансовата империя на Джордж Сорос.

От Партия ЧЕСТ, остро протестираме срещу избора на компанията Smartmatic за основен доставчик на машините за гласуване, чрез които ще се проведат предсрочните парламентарни избори през месец и юли, и призоваваме президента Румен Радев да оттегли указа за обнародване на промените в Изборния кодекс. Честността на предстоящия парламентарен вот е силно застрашена и провалът му ще тежи върху новото парламентарно мнозинство и президента на България.

Сподели:
Бомба x
Зодиите, които са готови на всичко, за да постигнат целта си Зодиите, които са готови на всичко, за да постигнат целта си
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов в Котел: Радев видя, че се сгромоляса митът, че може да управлява - загроби Северна България и съсипаха държавата! Затова започнаха да натискат Трифонов и вчера му отмъстиха с унижение и обиди от агитките им на улицата - Трифонов трябва да е премиер (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов в Котел: Радев видя, че се сгромоляса митът, че може да управлява - загроби Северна България и съсипаха държавата! Затова започнаха да натискат Трифонов и вчера му отмъстиха с унижение и обиди от агитките им на улицата - Трифонов трябва да е премиер (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 105
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това