ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Необходими продукти:
2 средни патладжана(нарязани по дължина на широки ивици около 0,5 см.) 140 гр. крема сирене Филаделфия 2 с.л. домашна или лека майонеза 2 скилидки чесън - счукан 1/2 ч.л. черен пипер 1 голям твърд домат, нарязан на ивици по 1 см. сол на вкус 1 с.л. Накълцани листа от кориандър(може и магданоз) 3 с.л. зехтин.
Начин на приготвяне:
Поръсете патладжанените резени от двете страни със сол и оставете да се отцедят в сито за 30 минути, докато се отдели горчивият сос. Измийте ги и подсушете с хартиена салфетка. Поставете ги в тавичка.
Загрейте фурната на 175 градуса. Намажете двете страни на патладжаните със зехтин, поръсете със сол и печете 15-тина минути, докато станат златисто-кафяви и омекнат.
Прехвърлете ги върху хартиена салфетка и ги оставете да изстинат. Междувременно в малка купа смесете крема сиренето, майонезата и счукания чесън, подправете с черен пипер. Нарежете доматените резени на кубчета. Намажете част от сместа с крема сиренето върху патладжанените ивици, отгоре подредете парче домат и завийте на руло.
Поднесете рулцата с нарязаните листа кориандър (може да замените с магданоз).