Патриархът отслужва молебен пред ВАС преди делото за „Ал. Невски”

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Патриархът отслужва молебен пред ВАС преди делото за „Ал. Невски”

4447
на 04.12.2015
Патриархът отслужва молебен пред ВАС преди делото за „Ал. Невски”
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Българският патриарх Неофит и епархийските митрополити ще присъстват на заседание на ВАС на 7 декември т.г. от 9.00 ч. Това реши Св. Синод във връзка с делото, което се води във Върховния административен съд срещу решение на Министерски съвет от 2014 г., свързано със собствеността на ПКСХП „Св. Александър Невски“.

препоръчано

Пред сградата на ВАС в 8.30 ч. ще бъде отслужен молебен, в който Българската православна църква – Българска Патриаршия призовава клир и миряни да вземат молитвено участие за изпросване Божията помощ за запазването на Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ като собственост на БПЦ – БП. Камбаните във всички столични храмове да бият тревожно между 9.00 и 9.30 ч. на 7 декември т.г., призовават от Св. Синод. Върховният административен съд е дал ход на дело № 14 123 в отговор на жалба от Веселин Любомиров Станков и Страхил Георгиев Керелов, представител на културно-историческо дружество "Будител", против решение № 681/2014 г на Министерски съвет за предоставяне патриаршеския храм "Св. Александър Невски" на Българската православна църква – Българска Патриаршия.

Обявяването на храм „Св. Александър Невски“ за частна държавна собственост стана с решение на служебното правителство от 1 октомври. На 3 октомври 2014 г. в приемния салон на Патриаршеския дом тържествено бе подписан договор за преотстъпване правото на собственост на ПКСХП „Св. Александър Невски“ на Българската православна църква - Българска Патриаршия.

На 8 октомври 2014 г. в Гранитната зала на Министерския съвет, в присъствието на представители на БПЦ и членовете на служебното правителство се състоя церемонията по тържественото връчване на Акта за собственост на патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски", припомнят от синода. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 82
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК