Патриарх Неофит: Живейте в мир помежду си

Животът днес

Патриарх Неофит: Живейте в мир помежду си

3747
на 28.02.2013
Патриарх Неофит: Живейте в мир помежду си
Новият Български патриарх Неофит посети днес парламента и изслуша внимателно речта на президента Росен Плевнелиев. Светият отец бе поканен в НС лично от  Цецка Цачева. "Времето е напрегнато и няма да се получи спокойно разсъждение по този важен въпрос като въвеждането на задължително вероучение в училища", каза пред журналисти в парламента Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. "Което е необходимо, ще се обсъди и ще се внесе за разглеждане. Евентуално в следващия парламент ще се занимая по-спокойно", допълни водачът на православната ни църква. На въпрос дали църквата може да успокои ситуацията, той каза: „Ако се намерят хора, които ще послушат нейния глас, а той е доколкото е възможно – живейте в мир помежду си. Този глас да възприемат – тогава и протестите ще бъдат градивни и няма да се страхуваме за живота на никого. Да намерим пътя, по който най-безболезнено и най-добре ще се постигне целта”, завърши патриархът.
препоръчано
Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК