Патриарх Неофит с престижно отличие за 2015-а

Животът днес

Патриарх Неофит с престижно отличие за 2015-а

4689
на 12.01.2016
Патриарх Неофит с престижно отличие за 2015-а
Автор:   ПИК

Българският патриарх Неофит ще получи престижно отличие за 2015-а година от Международния обществен фонд „Единство на православните народи".

препоръчано

Премията ще бъде връчена за заслуги по укрепването на единството на православните народи, както и за утвърждаване и популяризиране на християнските ценности в обществото.

По този повод този следобед председателят на фонда професор Валерий Алексеев се срещна лично с Негово светейшество в Синодалната палата в София. В края на миналата година от фонда „Единство на православните народи" единодушно взеха решение премията на фонда за 2015 година да бъде присъдена на българския патриарх Неофит.

Церемонията по награждаването на Негово светейшество ще се състои през месец март в храма „Христос Спасител" в Москва, информират от Светия Синод. Другите лауреати на тазгодишната премия на Международния фонд са президентът на Република Сърбия Томислав Николич, както и председателят на Държавната дума на Руската федерация С. Е. Наришкин.

Премията на фонда се присъжда на държавни, религиозни, политически, културни и обществени дейци за изключителен принос в делото по укрепване на духовното и културното единство на православните народи, на икономическите и политическите връзки между тях, както и за утвърждаване на високите норми на християнския морал. На патриарх Неофит тя ще бъде връчена за заслуги по укрепването на единството на православните народи, както и за утвърждаване и популяризиране на християнските ценности в обществото. През 2004 г. отличието бе връчено на патриарх Максим, а със същата премия през 2002 г. бе удостоен президентът Георги Първанов.


Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 26 септември - успехът не е изоставил Телците, Козирозите да се предпазват от грешки САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 26 септември - успехът не е изоставил Телците, Козирозите да се предпазват от грешки
ПИК TV x
ПИК TV: Екшън в парламента! Костадинов към ДПС: Кметовете ви са феодали. Оядохте се, охранихте се. Това вече няма да ви се получи (НА ЖИВО) ПИК TV: Екшън в парламента! Костадинов към ДПС: Кметовете ви са феодали. Оядохте се, охранихте се. Това вече няма да ви се получи (НА ЖИВО)
ново
Днес: 47
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК