Патриотите доказаха, че са войводи и имат чест. Но защо ГЕРБ гради алиби на метежника Радев, който ги нарича "мутри"?

Час Пик ГЛАВНА

Патриотите доказаха, че са войводи и имат чест. Но защо ГЕРБ гради алиби на метежника Радев, който ги нарича "мутри"?

146225
на 11.01.2021
Патриотите доказаха, че са войводи и имат чест. Но защо ГЕРБ гради алиби на метежника Радев, който ги нарича мутри?
Автор:   ПИК

Честта задължава! Това е едно от основните правила не само на благородници още от XIII-XIV век, а и на всеки уважаващ себе си човек. Особено в модерния свят.

препоръчано

Войводите от ВМРО и хората на НФСБ очевидно знаят това златно правило, което препарира всякакви опити на безчестниците да ги вкарат в сценария си. Както първо и ексклузивно ПИК съобщи, те отказаха среща с един от тях - обитателят на президенството Румен Радев, който стартира измислени консултации, за да се измъкне от собствената си заявка парламентарните избори да бъдат на 28 март, като прехвърли отговорността на здравни власти, експерти и на ЦИК.

Защото честта задължава коалиционните партньори от "Обединени патриоти" да отхвърлят всякакви разговори с превратаджията, подстрекаващ метежите с вдигнат юмрук, който ги е наричал "мутри" и ги е призовавал: "Вън!".

Войводите имат светли примери, които следват. Само един Пейо Крачолов Яворов стига. А те са цяло съзвeздие от личности с чест и достойнство. И войводите са техни наследници. Ние - също. Впрочем, момчета и момичета от ГЕРБ, вие - също. Наследници на това съзвездие от български светилници.

ГЕРБ обаче преглътнаха честта си. И на държавници, и на мъже. И се съгласиха на такава среща, която ще проведат утре.

Въпросът е - защо, господа? Нима искате да приемете хулите на Радев, че вие сте мутри? Нима ще се съгласите с 4-годишните му ругатни и клевети по ваш адрес? Нима ще легитимирате позорните маневри да превратаджията да се отметне от собственото си заклинание за избори на 28 март? Нима, след като той ви е гонил "вън", ще отидете да се отзовете на поканата му?

Да не би да сте заплюли всички, които изтърпяха униженията на фашизоидите по българските улици и площади, които въпреки ковчезите и бесилките, вървяха с изправен гръб и увереност в правота си, които въпреки гаврата с тях и достойнството им не се огънаха? Те бранеха честта си. Човешката си чест и правата си да мислят и да се държат свободно. Нима вие нямате чест, господа?!

За обитателя на президенството, който днес търси алиби за своята политическа несъстоятелност и неграмотност, честта отдавна не означава нищо. Той поруга и честта на пагона, и честта на институцията "държавен глава". Той е евтин махленски интригант, от който се отказаха дори такива яростни негови привърженици от метежите по площадите като бившия генерал Шивиков и другите генерали покрай него.

Пък и в коя редичка се строявате - на превъплъщенката Мая Манолова-Общата или Костиндродската, на онези солидно стимулирани в извращенията си чичаци с нездрав блясък в очите, които се самопровъзгласиха за Отровното трио и отровиха живота ни, на онзи политически Остап Бендер от Варна - Костя Копейкин, който е клиент на прокуратурата заради фалшифицирани подписи на учредители на партията му и с ограбена партийна субсидия за лична изгода?

Или до предателя на собствената ви партия Цветан Цветанов заедно с бившия ви правосъден министър Христо Иванов, който си призна, че е излъгал Борисов колко го обича, за да го вземе под крилото си, та да му прави сечено отвътре? Да не говорим за пикаещия във фонтаните Румен Петков, заради когото кръстиха МВР - Маджо вика Румен?

С участието си в подобен формат за съжаление управляващите без да искат създават алиби на най-големия безчестник, съчинил тази читалищна самодейност. Колкото и вероятно да са достойни за уважение мотивите им, че институциите все пак трябва да се уважават и ще отидат не заради Радев, а заради българските избиратели.  

Прекрасно е да се уважава институцията. Но тя е конситуционно понятие. А човекът в нея е конкретна величина. И отношението към него няма нищо общо със самата институция. Самият й обитател с днешна дата многократно доказа това. Така го доказа, че вече мнозина открито се питат за състоятелността на въпросната институция, щом в нея на случаен принцип могат да подадат случайници с тежки ментални проблеми.

Но честта задължава да уважаваш не само институциите. Честта задължава да уважаваш човешкото достойнство. Включително и собственото си. Да го браниш, да го отстояваш, да залагаш честта си за него. Всъщност това е честта.

Сподели:
Бомба x
Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 296
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това