Пациентите с коронавирус в МБАЛ Шумен са намалели с над 100 спрямо декември

Региони

Пациентите с коронавирус в МБАЛ Шумен са намалели с над 100 спрямо декември

2530
на 13.01.2021
Пациентите с коронавирус в МБАЛ Шумен са намалели с над 100 спрямо декември
Автор:   ПИК

С над 100 души спрямо декември са намалели пациентите с коронавирусна инфекция в болницата в Шумен, която беше една от най- натоварените в страната, съобщава БНР. 

препоръчано

В момента в Covid отделенията са настанени 136 души.

В дните с най-голямо натовареност Шуменската болница е увеличила близо 4 пъти разходите си за лекарства. Това каза директорът на лечебното заведение д-р Димитър Костов. Сериозни средства са били отделени за купуването на кислород и за изплащането на заплати.

Заради спрения планов прием има спад на пациенти - с около 4 хил. души.

Въпреки това болницата отчита печалба от 158 хил. лв. в края на ноември миналата година, заяви директорът д-р Димитър Костов.

„Към момента успяваме да се държим на повърхността, така да кажем, финансово – анализира доктор Костов. - Нямаме натрупани допълнителни задължения благодарение на помощта, която ни оказаха както от Министерството на здравеопазването, така и чрез помощи от различни физически и юридически лица. И това всъщност подпомогна баланса във финансово отношение на болницата“.

 

Сподели:
Бомба x
Напитка от този чуден плод удължава живота и гони рака Напитка от този чуден плод удължава живота и гони рака
ПИК TV x
ПРОБИВ: Турция разработи убиец на COVID-19 - ликвидира коронавируса само за минута ПРОБИВ: Турция разработи "убиец" на COVID-19 - ликвидира коронавируса само за минута
ново
Днес: 20
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това