Пациентите ще имат достъп до здравното си досие и без електронен подпис

Здраве

Пациентите ще имат достъп до здравното си досие и без електронен подпис

19057
на 13.08.2024
Пациентите ще имат достъп до здравното си досие и без електронен подпис
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

От 1 септември хората, които нямат електронен подпис, ще могат да получат достъп до електронното си пациентско досие. Всеки, който желае да има достъп до информацията, ще може да посети офисите на "Информационно обслужване", на районната здравноосигурителна каса или на регионалната здравна инспекция, където ще бъде направено сдвояването на телефона му с приложението.

препоръчано

Необходимо е представяне на лична карта. Няма да е нужно хората повторно да посещават някой от офисите освен ако не сменят телефона си или не изтрият приложението.

Новото сдвояване е алтернатива на методите за сдвояване чрез квалифициран електронен подпис, като тази възможност също ще остане валидна.

От началото на септември ще заработи и най-новата функционалност на мобилното приложението „еЗдраве“ – известие за предстоящ профилактичен преглед.

Приложението е напълно персонализирано и ще напомня на своите потребители чрез нотификация, в зависимост от техните индивидуални характеристики (пол, възраст) какво им се полага в рамките на профилактичните прегледи, покрити от Здравната каса. По този начин ще се повиши здравният статус на пациента и неговата лична отговорност към здравето. Персонализираният план обхваща както възрастните лица, така и новородените от момента на тяхната регистрация в модул „Болничен престой“ на системата. Новите функционалности ще са напълно активни от началото не месец септември.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 97
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК