Вход
София
Времето в София -2 o C

Пеевски дарява 10 млн. за болници, докато Божков изсипва милиони за кървав метеж. Пеевски е сто пъти повече мъж от вас, г-да "демократи"...

Пеевски дарява 10 млн. за болници, докато Божков изсипва милиони за кървав метеж. Пеевски е сто пъти повече мъж от вас, г-да "демократи"...

на 16.07.2020
111864
0
Пеевски дарява 10 млн. за болници, докато Божков изсипва милиони за кървав метеж. Пеевски е сто пъти повече мъж от вас, г-да "демократи"...
16.07.2020
0
111864

Делян Пеевски дари близо 10 милиона за борба с коронавируса.

Васил Божков изсипва незнаен брой милиони за кървави протести насред София.

Въпреки това червено-лилавата необолшевишка тълпа реве "Долу Пеевски!" и нахълтва в частните имоти на Пеевски. 

Дали това е справедливост, има ли общо с морала?

Времето ще отсъди.

Който е изкушен от медии и политика, знае и помни, че в годините съм водил тежки публични битки с Делян Пеевски. 

През 2011 г. заедно с Кристина Патрашкова и Явор Дачков дадохме пресконференция в БТА на тема "медийния монопол на групата около КТБ, Цветан Василев, Пеевски и Ирена Кръстева". Алармирахме открито, че търговски фирми, свързани с Пеевски, контролират над 70% от дистрибуцията на печатни издания. Че се изкупуват медии на килограм с необезпечени кредити от КТБ, които после не се обслужват. Че на сергиите се укриват издания извън орбитата на ДПС.

Посетихме премиера Борисов и американския посланик Уорлик. Опитахме да създадем колегиална нетърпимост към монопола...

Глас в пустиня. Тогава днешните герои от БТВ, Свободна Европа, "Капитал" си налягаха парцалите. Не смееха даже да споменат в ефир името на Пеевски, камо ли на Доган или Цветан Василев.

През 2016 г. заедно с екипа на вестник "Ретро" дадох втора пресконференция срещу монопола на Пеевски. И пак в БТА. Тогава поводът бе безпрецедентната репресия на дистрибуторите на Пеевски срещу "Ретро". Те отказваха да разпространяват изданието, отказваха и да платят вече продадените тиражи, като по този начин обричаха редакцията на фалит. Читателите и абонатите пък останаха без любимия си вестник.

Отново глас в пустиня. Никой не застана до нас, никой не ни подкрепи. Особено жалка в реакцията си бе тъй наречената "омбудсманка" Мая Манолова, която позорно се изпокри, когато помолихме за среща и съдействие. 

Нали все пак се пишеше народен защитник. Имахме някакви илюзии. 

Сега именно Мая Манолова, която навремето си призна, че е предложила Пеевски за шеф на ДАНС, е в първите редици на борците срещу Пеевски.

Особено гръмогласни са и хора като Христо Иванов, Ивайло Мирчев, Минеков, Бабикян...

Нямам спомен в годините назад да са воювали заедно с мен и екипа ми срещу монопола на Пеевски. 

Но сега имат удивителното нахалство да ме припознават като "медиен слуга на Сараите". 

Защо?

Само защото ПИК не изповядва "ценностите" и безчестието на подивялата якобинска сбирщина, жадуваща власт и отмъщение. 

И само защото ПИК воюва принципно с медиите на подсъдимата олигархия, които съучастват в разгарящия се пред очите ни криминален метеж.

И приключвам там, откъдето започнах.

С всичките му кривици, дефекти и прегрешения, Делян Пеевски показа, че е сто пъти повече мъж и сто пъти повече човек от идеолозите на пуча - Божков, Прокопиев, Сашо Дончев, Огнян Донев, Цветан Василев.

Докато те плащат за погроми, той спасява животи. Купува болнично оборудване, респиратори, маски. С негова помощ функционират цели отделения за заразно болни.

Само това да е, само един да е оцелял с даренията на Пеевски, само едно семейство да е останало цяло, съм склонен да му простя останалото.

Майната му - взел ми някога бизнеса...

Бизнес се гради отново, падаш, ставаш, предават те, мамят те, ядеш шамари от свои и чужди, пак се вдигаш на крака, възкръсваш от пепелта...

Пари се губят и печелят, но животът е невъзвратим. Това е върховната ценност, върховната мяра. 

Грозно е да поставяш на карта живота, да зовеш за саморазправа, за убийства. Да нахлуваш вандалски в чужда собственост, да трошиш, а в същото време да изповядваш "ценностите на демокрацията".

ДПС, които възневидях още в първите години на прехода, в момента се държат далеч по-отговорно и предвидимо от останалия партиен естаблишмънт

Демокрацията и революционният терор нямат общо. Възмездие не се постига с кръв и погроми. Само законът може да отреди кой крив, кой прав. Власт, взета от тълпа на улицата, приключва трагично. Христо Иванов е интелигентен мъж, би трябвало да е понаучил нещо от уроците на историята.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 17333
архив

- Знаеш ли, моят съсед се оказа вампир!
- Как разбра?
- Забих му един заострен кол в сърцето и умря!

x
СУПЕР ТАКТИКА: Валери Симеонов буди дремещите в парламента за бюджета с цветисти забележки (ОБНОВЕНА)
x
Сигурни признаци, че партньорът ви си мисли за друга
x