Пенсионират китайски министър по бързата процедура заради подкупи

Азия

Пенсионират китайски министър по бързата процедура заради подкупи

8413
на 21.12.2022
Пенсионират китайски министър по бързата процедура заради подкупи
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Бившият китайски министър на промишлеността и информационните технологии Сяо Яцин e изключен от Китайската комунистическа партия и освободен от държавните си задължения.

препоръчано

Яцин е бил уличен във взимане на подкупи, съобщиха от Китайската служба за борба с корупцията, предаде Ройтерс.

62-годишният Сяо ще бъде понижен и ще бъдат взети мерки за пенсионирането му, се казва в изявление на уебсайта на Централната комисия за проверка на дисциплината. През юли той бе разследван за предполагаеми нарушения на дисциплината и закона.

Китайското Министерство на промишлеността и информационните технологии контролира огромна част от икономиката, от телекомуникациите от ново поколение до производството на полупроводници, ваксини и електрически превозни средства.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО) КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО)
ново
Днес: 64
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК