Пенсионират служителите от "Синя зона" в Пловдив

Региони

Пенсионират служителите от "Синя зона" в Пловдив

7415
на 25.05.2022
Пенсионират служителите от Синя зона в Пловдив
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Служителите със сини жилетки, които сега продават талони за паркиране в синя зона в Пловдив, отиват в историята от догодина. 

препоръчано

По-голямата част от пловдивските улици, включени в общинската система за платено паркиране, вече са оборудвани с паркомати и шофьорите предпочитат този начин на плащане.

“Засега са монтирани общо 63 паркомата, идеята ни е да купим още 20 устройства и до края на годината вече да няма хора, които да продават талони”, обясни преди в. “Марица” директорът на ОП “Паркиране и репатриране” Ненко Калакунов. По негови думи, в момента синя зона с 2200 места се обслужва от десетина служители.

Практиката показва, че водачите се таксуват предимно с SMS или на паркомат, което дава възможност да платиш за половин час престой само едно левче вместо два. Има дни, когато есемесите стигат до 5500 на ден.

Над 6 млн. приходи бяха събрани в общинското предприятие през миналата година от паркинги, синя зона и репатриране. За разходи - заплати, поддръжка и техника, отиват по-малко от половината приходи.

През 2022 г. чистата печалба, внесена в градската хазна, е около 3,5 млн. лева - сума, достатъчна за строежа на една детска градина.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК