Вход
София
Времето в София 11 o C

Пенсията ми е 200 лв., не ме е страх от смъртта

Пенсията ми е 200 лв., не ме е страх от смъртта

на 16.03.2018
60445
22
Пенсията ми е 200 лв., не ме е страх от смъртта
Автор: "Ретро"
16.03.2018
22
60445

Искам да ви споделя как изглежда пенсионерският ми живот. На 66 години съм и съм пенсионер с 41 години и два месеца стаж. Дават ми 157 лева пенсия. Сега, с увеличението, стана 200 лева. Благодаря и на това.

Съпругата ми почина преди три години. Не можа да види пенсия. Искам да кажа това, че не ме е страх, че ще умра. Ама ме е страх как ще умра. С притеснение и стрес.

Господа настоящи и бъдещи депутати, да знаете от мен едно. Аз съм пристигнал на гарата и чакам влака. Влакът ще дойде всеки момент.

Не забравяйте обаче, че вас ще ви натовари следващият влак.

Моля да ме извините, ако съм обидил някого.

Ариф ОСМАН, с. Странджево, общ. Крумовград

Сподели:
Напиши коментар »
(22)
1
На тези изроди към които се обръщаш драги ми приятелю изобщо не им пука за ВЛАКА Те се имат за БЕЗСМЪРТНИ !!!
2
Така е наборе, за Импексовата барсала и шайката и милионите, за тебе гласуването за тях. Виж какви палати имат Жеблянов, Кънчо, Райчев, Краднелия, Р.Овч. Баневи, Златевци, Герговци, Гр. Ганчевци, Венчовци, Парговци, Станишевци, и още цял легион червени феодали и олигарси, как да стигнат пари до теб. Но дерзай и гласувай за БСПеерастите, може пък след като си построиха комунизма с твоите пари, да ти хвърлят някой кокал, за благодарност..
3
До Ариф Осман от с.Странджево Клети ми бедни приятелю, тези до които адресираш това писмо въобще няма да се трогнат от твоите мъки и от оскъдицата в която живееш!Те са сити, щастливи и доволни!Живеят си в своя собствен свят и въобще даже и не подозират, че има и друг свят-светът на обикновените, правонямащи и живеещи в бедност и нищета хора!Милиони и даже милиарди хора по света живеят така, има даже и работещи бедни.Милиони хора по света(и у нас) живеят в бедност и оскъдица за да могат една шепичка безскрупулни търтеи и откровени престъпници крадящи плодовете на чуждия труд, да живеят царски сред луксове, кефове и разкош! Маркс, Енгелс и Ленин са го казали и показали какво е решението-световна пролетарска революция и всичката тая алчна, безскрупулна капиталистическа сган по дърветата и до стената! Пролетарии от всички страни, съединявайте се!Бой последен е този!
4
"Като мътен порой се спуснаха кърджалиите от Бакъджиците надолу в полето. Напред беше Индже с дружината си, а след него, с диви викове и пламнала стръв на вълци, наваляха без ред на луди коне кърджалиите на Сиври билюкбаши, на Едерханоглу, на Дели Кадир и други главатари..." /Й. Йовков/
5
То в България пенсионерите ,болните не могат да си купят дори лекарствата да не говорим за друго също така са и работниците с мизерни заплати , а депутатите начело с Борисов купуват яхти и палати в чужбина за милиони евро. Те продадоха България и хич не им пука за обикновените хорица които едва свързват двата края и живеят в мизерия и до кога?Те се сещат за народа когато дойдат избори тогава им хвърлят прах в учите колко са се замислели за тях докато бъдат избрани на топлите си кресла ,в България вече има нова професия и тя е ДЕПУТАТ с разлика от други професии че те са не сменяеми и докога тоз народ ще избира едни и същи които служат единствено на себе си и стават все по богати за сметка на народа. Крайно време е народа да се вдигне и да премахне корумпираните депутати до един за да се променят нещата зада не сме най бедната държава в Европа. също на не законно забогателите да бъде отнети парите и имотите в полза на държавата . Ако това не стане България ще изчезне тъй като младите хора ще напуснат държавата а богатите ще разпродадат каквото е останало и ще напуснат страната,За жалост това ще се случи ако не се надигни народа да извоюва по добър живот за себе си и за своите деца и внуци !!!
6
трябва да започнат да се избиват. и трябва да се започне от такива като ЧЕРВЕНИЯ ДЯДО. това са търтеи които им плащат без да имат и ден трудов стаж за да тролят и да защитават статуквото. Тези вземат на трудовите хора доходите. Смърт за тези, като едно време. Преди да избием тези гадове, няма да се получи.
7
ами дпс да ви вдигне пенсиите нали гласувате без да мислите
8
БОРИСОФ ПРЕД СРИВ НА НЕРВНАТА СИСТЕМ ! ДИГА КРЪВНО ИДЕ ИНФАРТ ! КАКА МУ СЕ ФРЪЛЯ ОТГОРЕ, СПАСЯВА ГО ! ДИША ТЕЖКО ! МРЪДАТ МУ УСТАТА ! ПОСИНЯВА - ВИКА КАКА МУ ! БАЦА ШЕПНИ ! ДАИТЕ МИ....ДАИТЕ МИ... КАКА МУ СА ФРЪЛЯ ! ДАВА МУ САБЯТА ! КУДЕ МУИЕ КОНЯ !РЕВЕ ВЕЛЧЕФ ! ДАИТЕ КОНЯ НА ЖЕНЕРАЛА СА ЦЕПИ ЦАЧКА ! ИДЕ КОНЯ ! ГЛЕЦА БАЦА С ВЛАЖНИ ОЧИ ! БАЦЕ Е ВЕЧЕ НА КОКНЬ ! ГАЛОП ! ВИКА БАЦА ! САБЛЯТА МУ ПАДА ! КОННИКА ДИГА ПРАХ ! БАБИ СЕ КРЪСТАТ !ИСУСЕ - ВИКА ЦАЧКА ! ВЕЛЧЕФ ПАДНАЛ НА КОЛЕНЕ СА МОЛИ ! БАЦЕ ЯЗДИ ! ЦЕЛ ВИНЕТУ ! ДАИТЕ КАМЕРИ ВИКА ВЕЖДЬО ! ДА СНИМАМЕ ЕПОХАТА ! ЛЕЛЕ БАЦЕ ! КЪФ СИ УБАВЕЦ ! ТУВА ЦЪКА ЛИЛКЯ И МЕСТИ ЦИЦЕ ! НЕМА СУТИЕНИ ! НАРОДЕН ПРАЗНИК !
9
С ТАЗИ ПЕНСИЯ И ДА ТЕ Е СТРАХ НЯМА КАК...ПО ИКОНОМИЧНО АКО СЕ СТРАХУВАШ,ЩЕ ТИ СТИГНЕ ПОЧТИ ЗА ЕДНА СЕДМИЦА... БЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ...
10
Горански,чети как живее Ариф Осман от с. Странджево.Ти се осираш от преяждане,а този човечец като си купи дърва,като плати ток,телефон,вода,често си ляга гладен,защото за в хладилника не остават парици. За медикаменти от които се нуждае човечецът,дума и лаф да не става.Горански,ти като кихнеш два последователни пъти,сядаш в служебния мерцедес и отиваш в правителствена болница,около теб там те обслужват доктори, колкото за цяла кюстендилска околия. Оскубахте държавата като сварена кокошка и не ви е еня за хората, които са строили това което днес вие разграбвате под различна форма.Засрамете се пиявици,има Господ който гледа отгоре и той последен ще си каже думата.
11
№ 2,ти си склерозирал син дядо,който си пази задника да спомене,кой управлява България от 2009-год. до наши дни.Мисли и разсъждавай логически двуного,иначе ще те зачисля в държавния кучкарник, намиращ се от скоро на територията на тв "Европа".Сигурно, там ще попаднеш в твоята си компания.
12
Ердоган да пукне!
13
Скъпи дядо Ариф, когато един човек цял живот е бил беден, той ще умре по щастлив като такъв. Когато "ВЛАКЪТ" дойде за тези които са живели в охолство, трагедията за тях ще бъде по голяма, повярвай ми. В последният момент осъзнават, че нищо не могат да вземат със себе си и умират нещастни.
14
ГОСПОДА ДЕПУТАТИ, В БЪЛГАРИЯ ХОРА УМИРАТ ОТ ГЛАД !!! ТОВА СА ВАШИТЕ РОДИТЕЛИ И БЛИЗКИ, ИМАЙТЕ МАЛКО СЪВЕСТ И РАЗУМ !!! НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЖИВЕЕ С 200 ЛЕВА, НЕ МОЖЕ И С 300 ЛЕВА, ДЕТО Я СМЯТАТЕ ЗА СРЕДНА ПЕНСИЯ !!! ЗА КАКВА ЕВРОПА НИ ГОВОРИТЕ ??? НЯМА ДРУГА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА С ТАКИВА ПЕНСИИ, ОСЪЗНАЙТЕ СЕ, БЪДЕТЕ ХОРА, МИСЛЕТЕ С ГЛАВИТЕ СИ, А НЕ С БАНКОВИТЕ СИ СМЕТКИ !!! ИДВА ВЕЛИК ДЕН !!!
15
ТОВА НИ Е ЯСНО И АЗ СЪМ В ПЕНСИЯ,ЕДИНСТВЕНИЯ ИЗХОД Е ЛОПАТИТЕ И КИРКИТЕ И ДА ГИ ИЗБИЕМ ДО КРАК ВИНОВНИТЕ.
16
За тези душевни граници става въпрос.
17
А моята е 170 от ТЕЛК -не ми достига стажа ,защото имам години по чл.116 от КД /а работата е такава ,че трябваше да се работи по цял ден/ и" още" стаж на граждански договор! Как се живее?
18
А случайно да знаете, че до 1947 г. в България е имало пенсионен фонд, който е национализиран от комунистите. И оттогава вноските за пенсия са отивали в държавния бюджет и са правили с тези пари, каквото се сетят! Знаете ли, че при здравното осигуряване / виждала съм такава здравна книжка, на моя близка, която почина на 95 г./ на всеки в здравната книжка е записвано като приход, това което му се удържа от заплата, и когато отиде на лекар или зъболекар, в графата "разходи" е записвана цената на услугата. Просто и лесно!
19
Г-жо Таня, стига с тези пенсионни фондове! Какво като парите за пенсии по социалистическо време не са били отделно? Всичко е било в единен държавен бюджет и държавата имаше грижа да се осигуряват от него пари за пенсии. Нашите родители имаха достойни пенсии. Сега като е друга система, би следвало докато не се напълнят тези фондове, ако има Държава, ако трябва от държавни заеми, но да не ни оставят като гладни просяци с по 40 години стаж. Но както знаем, държава - няма! Има само едни големи вратове, прияли, нагли, тапигьозести! Докато са те на власт, ние ще умираме от глад и унижение!
20
Г-н Осман вие 41 година сте зареждали бюджета с данъци и такси и какво накрая ГЛАД И МИЗЕРИЯ а управляващите благоговеят хем пенсия таван хем голяма заплата от 5 дори 6 хилядарки.Всичко им е платено работен кабинет държавен отопление осветление платено от бюджета бе Пей сърце а на Вас дядото няма по 10лв на ден пенсия а сега де....?дават пенсии в НОЙ на HIV позитивни да имат парички да се глезят защото ще умрът от HIV да това е така ама защо не им направят един град да са в изолация от здравите граждани това е болест заразна те са вирусоносители на заразна болест а не са инвалиди или силикозни или с олово в кръвта за да се разхождат свободно щом имаш СПИН ти дават пенсия и трябва веднага в ИЗОЛАТОРА да не сееш заразата!!! Ама че управление имаме май сигурно и те са инфектирани със СПИН затова им е все едно спиносните къде са сред народа или в леглото с някоя жена или мъж. Трябваше да се дават пенсии на бедните хора а не на спинаджии и на хора които имат доходи и не е нужно да имат и допълнителен доход пенсия ама такова е нареждането на соц.министъра Бисер Петков бивш управител на НОЙ па може и него да го хване СПИН той какво си мисли като дават пенсии на спинозни и не са с ограничителни заповеди за изселване от района за да не заразяват околните и да стане в България след 7,8 години пандемия от спинозни
21
ТОЯ БИСЕР ПЕТКОВ НЕ ГО ЗНАМ КОЙ Е СЕГА ГО ПРОЧЕТОХ ТУК ОТ КОЛЮ ЗА ДЯДО оСМАН ТОВА БРЕМЕ Е ГОЛЯМ ТОРМОЗ ТОЙ Е МЮСЮЛМАНИН АМА ТАКА ДА НИ ТОРМОЗЯТ И ХРИСТИЯНИ И МЮСЮЛМАНИ С ТЕЗ НИСКИ ПЕНСИИ МОЙТА Е 210лв. И АЗ НЯМАМ ПО 10лв НА ДЕН МИЗЕРСТВАМ МНОГО ПО ДОБРЕ Е ДА СЕ НАКАЖЕ ТОЗИ МИНИСТЪР БИСЕР ДА СЕ УБИЕ ОТ ПО МЛАДИТЕ МУЖЕ Е НАЙ ДОБРЕ ЗА БЪЛГАРИЯ ДА ГО ИЗПРАТЯТ ПРИ АЛАХ ИЛИ ДЯДО ГОСПОД Е НАЙ ДОБРЕ ЩОМ ТАКИВА ЗАКОНИ ПРОКАРВА ДА ТЪНЕМ В МИЗЕРИЯ СТАРЦИТЕ
22
До "Иван 68г.". Съчувствам адаш, ама за такава пенсия си работил най-нископлатената работа, с най-ниски осигурителни вноски, Които я си плащал редовно, я не. Ми за такива вноски - такава пенсия - да си мислил докато си бил млад. Аз блъсках на две места и на хонорар още на две-три. Пенсията ми е -3-4 пъти по-голяма от твоята - ама съм си я изработил до стотинка. Виж там внуците да помагат - нали ще им оставиш наследство.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого симпатизирате в очертаващата се война между Бойко Борисов и Румен Радев?
архив

Зад всеки успял мъж стои фирмата на баща му или на дядо му.

няма нови новини
Днес: 45
hot
най-четени новини в момента
сега
2048
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! Проф. Антоанета Христова и Георги Харизанов с горещ коментар за новите министри и президента - Радев нарочно търси скандали (ОБНОВЕНА)
x
Алкохолът убивал повече от туберколозата, насилието и СПИН накуп
x