Вход
София
Времето в София -3 o C

Пенсията ми скача с 25 лв. - мерси за голямото увеличение

Пенсията ми скача с 25 лв. - мерси за голямото увеличение

на 09.07.2020
340480
0
Пенсията ми скача с 25 лв. - мерси за голямото увеличение
Автор: "Ретро"
09.07.2020
0
340480

Дойде началото на юли и с него дългоочакваното повишение на пенсиите по така нареченото швейцарско правило. Минималната пенсия става 250 лв. С цели 6,7 процента ще станат по-богати и щастливи българските пенсионери. Просто да им завидиш. Това означава между 18 и 25-30 лв. отгоре за най-масовите пенсии. Тези, които вземат пенсии под 363 лв., колкото е жизненият минимум. Ако си мислите, че те са малко, лъжете се. Около милион и двеста хиляди българи живеят с такива пенсии. Аз – също. Какво по-напред да си купя с тези пари.

Това са същите, дето на Великден и Коледа им подхвърлят по 40 лв. и после месеци наред говорят как се грижат и каква социална политика имат. И това се отнася за всички правителства досега, не само сегашното. Особено опасно е насъскването на различни социални групи и слоеве едни срещу други.

Много често може да се чуе недоволство от претенциите на пенсионерите, не че някой ги чува или им обръща внимание. Но това са хора, които са се трудили и са си плащали съвестно данъците през целия си трудов път. Със сигурност не са злоупотребявали с болничните и не са източвали социалните натрупвания, както го правят сегашните работещи. И не са виновни, че парите им са се изгубили неясно къде при поредното некадърно правителство след промяната от 1989 г. Или пък са изядени от поредната инфлация, каквато неведнъж се случваше през това време. Да не забравяме, че благодарение на труда на нашите поколения сегашните емигрантски български колонии по света просперират, защото са добре изучени и възпитани на трудолюбие. И накрая нека никой от сегашните работещи да не си мисли, че го очаква по-светло пенсионно бъдеще. Това ще стане ясно още следващата година, когато ще се появят първите „богати“ пенсионери с две пенсии.

 

Иван Маринов, Русе

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 18489
архив

Тъща казва на зет си: - Прави, каквото правиш, но като умра, искам хубаво погребение. Целият си имот ти оставям. След един ден зетят казва на тъща си: - Прави, каквото правиш, погребението е утре в три. Всичко съм уредил.

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ дари два апарата за кръвна плазма в Плевен и Стара Загора (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Тези 3 зодии поставят партньора на първо място
x