Перник настанява бездомници в приют

Региони

Перник настанява бездомници в приют

2107
на 17.01.2021
Перник настанява бездомници в приют
Автор:   ПИК

Община Перник ще настанява хора без дом във временен приют в кв. "Калкас", съобщи общинският пресцентър.

препоръчано

В студените зимни дни перничани могат да подават сигнали за бездомни хора. Информация за процедурите за настаняване се получава на телефон 0884677132, както и на горещия телефон на община Перник 0889233383.

Всяка зима в помещенията с капацитет до 10 лица ще бъдат настанявани хора, които няма къде да се подслонят. Осигурена е и топла храна от домашния социален патронаж.

Преди да бъде прието в приюта, към всяко лице ще се прилагат необходимите противоепидемични мерки. При необходимост, хората ще бъдат настанявани в отделно помещение и ще се уведоми РЗИ. Всички помещения са дезинфекцирани. За персонала са осигурени лични предпазни средства.

До миналата година през най-студените дни бездомните хора бяха настанявани в сградата на Специализираната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация. В условия на пандемия това е невъзможно и използването на здравни заведения за приюти е в противоречие със закона, уточнява пресцентърът.

Сподели:
Бомба x
6-те любими секс пози на мъжете 6-те любими секс пози на мъжете
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това