Песков: Русия е готова да проучи плана за победа на Зеленски, ако детайлите му бъдат официално публикувани

Европа

Песков: Русия е готова да проучи плана за победа на Зеленски, ако детайлите му бъдат официално публикувани

15391
преди 4 часа
Песков: Русия е готова да проучи плана за победа на Зеленски, ако детайлите му бъдат официално публикувани
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви днес, че Москва ще проучи плана за победа на украинския президент Володимир Зеленски във войната срещу Русия, когато бъде публикувана официална информация за него, предаде Ройтерс.

препоръчано

Зеленски трябва да представи тази седмица плана си на американския президент Джо Байдън, както и на двамата му потенциални наследници – Доналд Тръмп и Камала Харис – по време на пътуването му в САЩ, в чиито рамки се очаква утре украинският държавен глава да се обърне към Общото събрание на ООН.

Планът, чиито детайли Зеленски все още не е разкрил публично, изглежда като опит на Зеленски да убеди Вашингтон и другите съюзници да предоставят допълнителна помощ за страната му, така, че Москва да бъде накарана да прекрати конфликта при приемливи за Киев условия, коментира Ройтерс.

Украински официални лица предположиха, че Русия може евентуално да бъде поканена на среща на високо равнище за обсъждане на решение на конфликта според новия план.

„Смятаме, че не трябва да се анализират съобщения в медиите. Ако информацията за плана се появи в официални източници, ще я проучим, разбира се. Има много противоречива и ненадеждна информация, затова сме много внимателни в това отношение“, заяви Песков, коментирайки инициативата на Зеленски.

Обсъждайки скорошното изказване на френския президент Еманюел Макрон, че след войната в Украйна ще е необходимо Европа да преосмисли отношенията си с Москва, Песков заяви, че е необходима „нова архитектура на сигурността“ на континента. Според него в рамките ѝ ще бъде необходимо чрез система от гаранции да се осигури сигурността на Русия.

Същевременно говорителят на Кремъл заяви, че няма информация за изпитания на руската междуконтинентална балистична ракета РС-28 „Сармат“, след като наскоро експерти заявиха, позовавайки се на сателитни изображения, че миналия месец тя се е провалила на изпитания. Песков заяви, че това е тема, която трябва да се отнесе до Министерството на отбраната. Ройтерс не е получил към момента отговор от там на искането си за коментар.

Песков допълни, че днес руският президент Владимир Путин ще се срещне с ръководителя на института за изследване на атомната енергия „Курчатов“ Михаил Ковалчук.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 93
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК