Петима арестувани след откритите мъртви мигранти, правят повторен оглед

Крими

Петима арестувани след откритите мъртви мигранти, правят повторен оглед

15600
на 18.02.2023
Петима арестувани след откритите мъртви мигранти, правят повторен оглед

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Петима са задържани за трагедията с мигрантите край София. 18 души, сред които и едно дете, бяха открити мъртви в изоставен камион край село Локорско. 34-ма пострадали са в столични болница. Сред тях има 5 деца.

препоръчано

В камиона - ковчег са били натоварени 52-ма мигранти, като за всички се знае, че са от Афганистан. Били са буквално натъпкани в укритие, изградено в долната част на превозното средство под товара, който е бил от дървен материал. Част от укритието не е било добре изолирано и изгорели газове от камиона са влизали в него.

Пътят към камиона остана затворен през цялата нощ, съобщава Нова телевизия. Средната възраст на мигрантите е 20 години. Мъжете са били скрити в дървени плоскости. В опитите си да излязат, ръцете на някои от тях са раздрани.

Камионът е изоставен повече от 24 часа преди да бъде открит. Сигнал подават местни, които виждат част от мигрантите. В събота сутринта започна повторен оглед на мястото на трагедията.

Спокойно е преминала нощта за пострадалите мигранти, настанени в УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов". Това съобщиха от пресцентърът на болницата.

Двама мъже продължават да са под интензивно 24-часово наблюдение и лечение.

Останалите четирима мъже и едно непълнолетно момче са настанени в токсикологията на „Пирогов".

Дежурният лекар съобщава за подобрено общо състояние. Мигрантите  в „Пирогов" имат увреждане на мускулатурата поради продължително обездвижване.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 86
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК