Пети здравен министър от началото на пандемията в Еквадор

Америка

Пети здравен министър от началото на пандемията в Еквадор

4446
на 08.04.2021
Пети здравен министър от началото на пандемията в Еквадор
Автор:   ПИК

Министърът на здравеопазването на Еквадор Мауро Фалкони, подаде оставка след само три седмици на поста, следвайки примера на предшественика си, който също не се задържа дълго, съобщи ДПА.

препоръчано

Поредният повод за министерската оставка бе възмущението на еквадорците от дългите опашки на възрастни хора, чакащи за ваксиниране срещу ковид, в някои случаи и по осем часа, предава БТА.

"Нашите възрастни заслужават най-голямо уважение. Няма оправдание за случилото се. Поисках оставката на здравния министър и той ще бъде сменен с доктор Камило Салинас", написа вчера в Туитър президентът Ленин Морено.

Медии съобщиха за големи проблеми през последните два дни с имунизационната кампания в столицата Кито, където възрастни хора са били принудени да чакат до осем часа на опашка, за да бъдат ваксинирани. Организационни проблеми с ваксинирането е имало и в град Гуаякил.

Фалкони е третият здравен министър в Еквадор, който подава оставка за последните 40 дни. Предшественикът му Родолфо Фарфан, беше назначен на 1 март, за да смени Хуан Карлос Севайос, който подаде оставка в края на февруари заради твърдения, че при поставянето на ваксините срещу ковид е имало шуробаджанащина и са били ваксинирани хора извън приоритетните групи. Фарфан подаде оставка на 19 март.

Сподели:
Бомба x
Мини хеликоптерът на Марс с четири полета в следващите седмици Мини хеликоптерът на Марс с четири полета в следващите седмици
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ с първи думи след връчването на мандата: Търсим подкрепа от ИТН и ДБ, няма да бавим излишно процедурата (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ с първи думи след връчването на мандата: Търсим подкрепа от ИТН и ДБ, няма да бавим излишно процедурата (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 228
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това