Вход
София
Времето в София -2 o C

Петър Волгин: Защо грантовата десница не е алтернатива на ГЕРБ?

Петър Волгин: Защо грантовата десница не е алтернатива на ГЕРБ?

на 17.11.2019
52278
32
Петър Волгин: Защо грантовата десница не е алтернатива на ГЕРБ?

Защото е дребна, незначителна, а едновременно с това - креслива и самовлюбена. Това е краткият отговор. Има и по-дълъг. Грантовата десница веднъж вече беше във властта, колкото и на някои нейни представители да им се иска да забравим този факт. "Автентичните" десни управляваха именно с ГЕРБ. Само преди няколко години днешните истерични критици на Бойко Борисов бяха негови министри, подкрепящи го депутати в парламента, както и хвалещи го по медиите анализатори. Сега искат да ни накарат да повярваме, че са изживели катарзис, че от съюзници са се превърнали в непримирили противници на ГЕРБ. Хайде, стига! Няма кой да се върже на този номер. На всички е ясно, че ако грантовата десница успее да попадне в парламента, тя отново ще се сгуши под шлифера на Борисов, очаквайки от него да ѝ осигури сито живуркане. Вече сме го гледали този спектакъл. Абсурдно е да викаме на бис същите актьори.  

И още нещо трябва да бъде казано в този контекст. Грантовите анализатори  не спират да повтарят как те и политическите им представители жадуват да разградят "порочния модел на ГЕРБ". Искат да кажат, че "автентичните десни" ще сложат край на корупцията, безпринципните назначения, шуробаджанащината, потискането на различно мислещите. Похвален стремеж. Стига да беше истински, а не пример за лицемерно говорене. Защо е лицемерно ли? Ами защото  когато бяха във властта, въпросните десни правеха абсолютно същото, в което сега обвиняват ГЕРБ. В ръководените от тях министерства назначаваха роднини, приятели и партийни служители, не проявяваха кой-знае какво усърдие в борбата с корупцията и разбира се, не понасяха някой да изказва мнения, различни от техните. Нетърпимостта на грантовата десница към критики, без никакво съмнение, е в пъти по-голяма, отколкото недоволството, демонстрирано от Бойко Борисов към опонентите му. Нещо повече. Борисов лично върна в ефира на БНР  Силвия Великова, която беше отстранена от бившия генерален директор на радиото. По времето, когато грантовата десница беше във властта, също имаше отстраняване на журналисти и спиране на предавания. Да сте чули някой "автентично" десен да е надигнал глас срещу това, да е призовавал за възстановяване на медийния плурализъм?  Няма как да сте чули, защото нищо подобно никога не се е случвало. Грантово десните, които обичат да се представят като абсолютни защитници на свободата на словото, се превръщат в диви цензори в момента, в който се докопат и до най-дребната  властова  позиция.  Определят и най-деликатната критика по техен адрес като "удар срещу евроатлантизма", като опит "да бъде променена геополитическата ориентация на страната". И тези лица днес имат нахалството да се представят като алтернатива на управляващите, като хора, които ще изградят управление без корупция, безпринципни назначения и медиен натиск. Трябва да си крайно наивен човек, за да повярваш  на подобно обещание.

Освен всичко друго грантовата десница е известна и с крайно непопулярните теми, които издига като свое знаме. Още от самото си създаване тя обяви, че нейна свръхзадача е извършването на съдебна реформа. Независимо от факта, че през последните години тази дъвка е една от най-често употребяваните, едва ли има български гражданин, който да каже какво точно имат предвид "автентично" десните, когато говорят, опиянявайки се, за "съдебна реформа". Единственото, което се разбира, е, че грантовата десница иска да замени настоящите шефове в съдебната система със свои хора. Този банален мотив е в основата и на истеричния вой  отдясно срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор. Да блокираш Орлов мост, защото не ти харесва Гешев, е признак за тежък дефицит на нормално мислене.  И съвсем естествено избирателите в страната показаха  ясно какво е мнението им за грантовата десница, неглижирайки я на изборите. На пръв поглед, спечелените районни кметски места в София дават основание на "Демократична България" да се държи наперено. Само че, като се замислите малко повече, ще видите, че особени основания за гордост няма. Симпатизантите на грантовата десница живеят основно в столицата. Извън нея няма никого, който да се възторгва от величието ѝ. И второ, не по-малко важно. Спечелването на осемте районни кметски места стана с решаващата помощ на гласоподавателите на... БСП. В навечерието на втория тур на изборите ръководството на социалистическата партия призова своите членове и симпатизанти да гласуват за кандидатите на десницата срещу ГЕРБ.

Разбира се, това беше грешка. В крайна сметка обединен "ляво-десен" фронт срещу управляващата партия така и не се получи. А и в интерес на истината, няма нужда от такъв. В България не властва диктаторски режим, че да се налагат тежки политически компромиси в името на  "спасяването на демокрацията". Подавайки ръка на основния си политически опонент - грантовата десница, БСП се оказа в глупавото положение на човек, когото просто използват, за да свърши определена работа, а след това го превръщат  в обект на подигравки. Дори бившият президент Росен Плевнелиев, за когото не е известно да притежава каквито и да било аналитични способности, прозря, че дружбата с формации от типа на "Демократична България" не води до нищо хубаво. От ръководството на въпросната формация му отговориха в типичния си стил, припомняйки му, че неговият баща е бил секретар на Окръжния комитет на БКП в Плевен, а той самият, преди да се покръсти в демократичната вяра, е изпълнявал длъжността на щатен комсомолски секретар. Тези факти, естествено, са добре известни, но никога досега грантовата десница не ги беше споменавала официално. Това, че в момента се сеща за тях, е поредното доказателство за двуличието, характерно за тези хора.  Докато им се кълнеш във вярност, както доскоро правеше и Плевнелиев, за тях няма никакво значение какъв си бил. Дръзнеш ли обаче да им отправиш и най-лека критика, моментално се превръщаш във враг. Същото е отношението на "автентично" десните и към бившите служители на Държавна сигурност. Тези от тях, които ругаят комунистите, клеймят Путин и веят с лъчезарен поглед евроатлантическото знаме, са обект на преклонение. И за миналото им в специалните служби изобщо не се споменава. Другите, които не желаят да бъдат хамелеони, са постоянно обругавани като "ченгета" и "доносници".

Поразителна е тази безпринципност. Поразително е как именно тези, които претендират да са въплъщение на морала в политиката, се държат като побеснели ветропоказатели. От такива хора можеш да очакваш всичко. Докато ти се усмихват приятелски, кроят планове как да ти забият нож в гърба. Съюзът с тях в никакъв случай не е "спасяване на демокрация".  Защото винаги, когато грантовата десница се домогне до властта, демокрацията си отива.

 

 

Сподели:
Напиши коментар »
(32)
1
Волгин е Съветско К-ОПЕЛЕ, Кръстено на ОКУПИРАНАТА Българска Река БОЛГА (ВОЛГА), Където ще Давим Хазарите от КРЕМЪЛ ! БЪЛГАРСКИЯ КЕНЕФ П(Росия) УМРЯ ! Да Живее Гробокопача-ЕВРЕИН Владимир Шаломович и Неговия Духовен Баща Берн Лазар ! http://s8.postimg.cc/6fzrb5zr9/Lazar_Putin_Medvedev.jpg Тази Измислена Държава Наречена Русия: 1.Волжските Българи я Създадоха ! 2.Дунавските Българи я Култивираха ! 3.Кавказките и Киевските Българи ще я Ликвидират ! КАЗАХ !www.bulgarya.ga
2
НАЦИОНАЛ - КОМУНИСТИ И ЛЕВИ ПСИХО - ДЕСНИ ....СТАВА ФАШИЗЪМ И БОЛШЕВИЗЪМ В ЕДНО ...СЕГА ЩЕ СЕ САМОИЗЯДАТ И ЩЕ СТАНАТ ЗОМБИТА ....ПАЗЕТЕ СИ ОТ ТЯХНАТА ПРЕДСТАВА ЗА ДЕМОКРАЦИЯ , КОЙТО ОТРИЧА ЧИСТО ЧОВЕШКАТА ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО ....ХИТЛЕР ТАКА Е НАДЪХВАЛ ЗОМБИРАНИТЕ НАЦИОНАЛ СОЦИАЛИСТИ ..!
3
ГЕРБ и БСП са Двете Крила на БКП ! ГЕРБ-ЯШАР-и Около Тодор Живков и БСП-ТКЗС-ари Около Андрей Луканов ! Виж Кой те Управлява! Всички са Деца на ДС и Стари Комунисти, Тоест К-ОПЕЛЕТА ! http://vchas.net/57588/ Задунайския КЕНЕФ 75 години се Управлява от Комунисти и Милиционери, Тоест Терористи и Убийци и от Децата и Внуците на Тези Терористи и Убийци ! Срещу Терористи и Убийци се Действа САМО със Средства на ТЕРОР и УБИЙСТВА.Комунисти,Деца на Комунисти,Внуци на Комунисти-САМО ДО СТЕНАТА ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga
4
на такива им трябва някой да им построи държава и те да я обявят за своя ....ТАКА НАПРАВИХА И НАЩИ КОМУНИСТИ ...ПРЕЗ 44 ГОДИНА .....И ДО ДЕН ДНЕШЕН СИ ПРИСВОЯВАТ И ДЕМОКРАЦИЯТА И НАЦИЯТА ....НИНОВА Е ТИПИЧЕН ЛОШ ПРИМЕР ЗА ПОЛИТИКА ...МАРГИНАЛНА ДО МОЗАКА НА КОСТИТЕ СИ ...ВСЯКА РЕЧ НА КОРНЕЛО ЦЕЛИ ХАОС , АГРЕСИЯ И ПОСЛЕДВАЛИ РАЗМИРИЦИ ...ДОБРЕ ЧЕ НИКОЙ НЕ И ВЯРВА ...ВСЕ ПАК ВЪ БЪЛГАРИЯ 90 % СМЕ ДЕМОКРАТИ И ИСТИНСКИ МОНАРХИЧНО - ДЕМОКРАТИЧНИ КОНСЕРВАТОРИ ..! КОМУНИСТА НЕ ПРИЗНАВА НИТО МИНАЛО НИТО НАСТОЯЩЕ ...КОМУНИСТИТЕ СА КАТО ХИТЛЕР ...ИДВАТ ...ЧУПЯТ ВСИЧКО И КАЗВАТ ..“ ОТ ДНЕС НИЕ ПРАВИМ ИСТОРИЯТА “....!
5
Грантовата десница не е никаква десница. Те са малкото БКП. Голямото БКП винаги се е било БСП
6
ЩЕ ВЛЯЗАТ В ПАРЛАМЕНТА,НО НЕМОГА ДА РАЗБЕРА ТЕЗИ КОИТО ГЛАСУВАТ ЗА ТЯХ... НЕ ЗНАМ СЛЕД КАТО ОКОШАРЯТ СПОНСОРА ИМ ДАЛИ ЩЕ МИНАТ 5% 2021год НО 4% МОЖЕ И ДА НАПРАВЯТ.
7
Пешо, и тия пелерасти с Гнома и Рада бездънната начело, и които се надупиха на червените вибратори, са гнусни колкото тебе, само дето анализа ти е правилен...
8
КАТО ГИ ГЛЕДАМ КОЛКО СА КРАСИВИ ? А ПЪК ЗА УМНИ, ДА НЕ ГОВОРИМ!
9
ДА ПРЕДАВАШ БЪЛГАРИЯ В ЕВРО-ПАРЛАМЕНТА И В ГОЛЕМИТЕ ИЗДАНИЯ НА САЩ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ДА ПЛЮЕШ БЪЛГАРИЯ И ДА ТРЪБИШ,ЧЕ ТИ СИ АЛТЕРНАТИВА....
10
тези са психолеви. понеже са леви, а се мислят за десни.
11
В Чехия 250000 митинг срещу Премиера. И тук ще дойде. Малко сме Албански реотан, но като свърши сезонът на чушкопека и при нас ще загрее. Както преди 30 години.
12
Гарантирано - от Борисов, Пеевски и Цацаров.
13
Защото не скачат, затова.
14
„Изключително досадно е постоянно да ни занимават с Григор Димитров. Няма абсолютно никакво значение дали въпросният Гришо е спечелил, загубил или завършил реми. Да превръщаш някакъв спортист в идол, да се възторгваш от победите му или да ревеш при загубите му е признак на много, ама наистина много нисък интелект." Междувременно суперлативите за Григор Димитров в чуждата преса не спират. Британските вестници нарекоха двубоя с Давид Гофен от снощи истински трилър, в който белгиецът е бил победен от вдъхновения си съперник. „Шапки долу за Григор Димитров", призова Гардиън. - https://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/11/20/ot-volgin-za-grisho-pak-bravo-kolkoto-za-vseki-rabotil-dobre.359821
15
За тия на снимката, какъвто и коментар да напишете, все ще е верен. Това че точно Волгин го прави тоя коментар пасва още повече на ситуацията. Наблюдава се една завършеност и хармония.
16
Някой по горе де упражнява със Чехия и гражданско общество. В България такова няма и няма да има, тук лумпенизираният народ избира платеният бавноразвиващ Мангал да определя бъдещето му. Той се е свил на дивана и си налива от Ракията. А и да се знае ДеБъ са ми новата патерица в парламента. След като платените идиоти си отиват ми трябва нова за да мога да управлявам с Дпс. Някой ще каже това не може да стане, той и Винкела всяка вечер плюеше от неговата тв Скат но като влезе в парламента пое суджука. Така е в блатото който има малко акъл си е взел самолетен билет вече. Гарантирано от Герб
17
“Градската ЛЕВИЦА“ = Атанас , Радан Осран , Ристо Мангасаря и Архитекта с КИЧА - отбор ВИБРАТОРИ :))) ..
18
За Христо Иванов знаем защо се срамува от фамилията Бойкикев/или може би не?/,а за Атанасов питайте разградлии.Те знаят и помнят...
19
“Градската ЛЕВИЦА“ = Атанас , Радан Осран , Ристо Мангасаря и Архитекта с КИЧА - отбор ВИБРАТОРИ в червения ДзАДНИ на Волгинчо :))) ..
20
Не е лош коментара на автора. Само дето прилича на ония рецепти, в които каквото е останало в хладилника се хвърля в една тава и айде манджата готова. Доъук добре , но после я обявяват във фейса за кулинарна находка.....
21
ТЕЗИ НА СНИМКАТА ДОРИ НЕ ЗАСЛУЖАВАТ КОМЕНТАР. ЕДИН ФАЙТОН КОСТОВИСКИ УТРЕБКИ И КОМУНИСТИЧЕСКИ НАСЛЕДНИЦИ СМРАД С ПОРНО ПРИВКУС
22
На снимката виждам ге°йски по°рнофилм
23
Мръсна долнопробна приатско-кретенска безродна твар ти нали си на заточение в Сибир много си се загрижил за колегите ти от кухия червен матрял, ЕПМ- смрадлив боклук повръщаш карантиите си в сайта нищожество варваско ,пукай като псе червей гнусен!
24
Найш коги тия сооросоидни продажни вибраторски отрепки ще управляват пак с ББ ,когато Импексовата крадла върне мангизите от Техноимпекс!
25
отговор на коментар
Вярно е ,че не си просто КОПЕЛЕ,ама за първи път чета думи ,написани от примат,в чиито вени тече вместо КРЪВ -ГНОЙ.Заченат си от лигите и злобата на безхаберието ,на някои висши по-примати.Нищо и тебе ще те преживе общността.Българина е широка душа и много търпелив на парвенюшко ,безоснователно "мнение".
26
миндил Нона от околовръстното,що не си ходиш при рязаните хурки парцал миризлив ами си дошла тук в сайта да тровиш въздуха!
27
Абе, каква е тази "любов необяснима" между ПИКнята и един ненормалан, червен и в червата комунист, който дори се е сменил фамилията с името на една руска река? Че нали утрин, обед и вечер плюете по комунистическата партия, чието свидно чедо е новият ви "любимец"? Само че, Волгин ли си, Донски ли си, все същото червено влечуго ще ис останеш, но си много важен факт в просташкия си "анализ"! /№% от всички българи в чужбина гласуваха на изборите за Европарламент за Демократична България", не за комунистите от "Позитано" и от СИК - Банкя? Ясно ли ти е, червено нищожество лигаво? А отва, че си показваш физиономията в най-омразния, най- перверзен, порнографски и просташки сайт, е повече от доказателство, че си нищожество и магистрална политическа проститутка!
28
80% от всички българи, живеещи в чужбина гласуваха за евроизборите за ДБ! това не е взел под внимание червеният слузест червей Волгин комуниста! Както и комунистите от СИК-Банкя, с тяхното ПИКливо и порнографско "Работническо дело" на Недю мазния!
29
Волгин и ГЕРБ в един отбор-ГЕРБСП,карат се за наследството на БСП(комунисти)ГЕРБ-десни,избихте рибите и жабите!
30
Ако гнома и пинокио са лицето на десницата това е все едно Нинова и Добрев да са лицето на ГЕРБ. Не минава този номер другари грантаджии.
31
Най перверзното на тази“ десница“ е,че са най върла червена мафия!!Ако крещят против руснаците,то задкулисно са техни първи слуги,какъвто беше техният създател Мавъра!! Уж най великия антисъветист,антикомунист,а им подари Нефтохим за 1 долар?! Задкулисието им плаща да крещят и да вдигат шум с цел клатене и нестабилност на държавата!!Видя се какви измислени герои са когато вместо да управляват с ГЕРБ непрекъснато клатеха правителството,а оттам и държавата!!Кръв просраха да измислят законът за избор на главен прокурор,кръв серът да не се приложи този закон при изборът на сегашния гл.прокурор!! За мен са “дясното“ раданкънево,иван костово ДПС!!!
32
отговор на коментар
Електра , намери си някой айгър да ти намести чакрите, не се занимавай с неща от които си нямаш и грам понятие.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Имате ли доверие на Иван Гешев? Вярвате ли, че ще поведе битка с корумпирани политици, олигарси и организирана престъпност?
Общо гласували: 1399
архив

Професор към невзелата изпита сексапилна студентка: - Колежке, имате ли една свободна вечер? - Да! - въздъхнала облекчено тя. - Ами научете си и елате пак.

няма нови новини
Днес: 112
hot
най-четени новини в момента
сега
3026
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Политици и експерти бистрят финансирането на партиите - гледайте НА ЖИВО
x
МИСТИЧЕН ДЕН: Този пророк познал случването на нещо велико
x