Вход
София
Времето в София -1 o C

Петър Волгин: Защо ни хвали Тръмп?

Петър Волгин: Защо ни хвали Тръмп?

на 30.11.2019
109130
48
Петър Волгин: Защо ни хвали Тръмп?
30.11.2019
48
109130

Още в първите минути на срещата си с Бойко Борисов американският президент  похвали страната ни. По какъв повод? Да не би заради това, че икономическият просперитет на обисновените българи  расте неотклонно? Или заради това, че държавните институции полагат неистови усилия в борбата с корупцията? Или заради това, че медийната свобода бележи все нови и нови победи? Не, за нищо такова не ставаше дума. Американският президент ни похвали, защото тази година парите, които харчим за въоръжение, са стигнали 3,1 на сто от Брутния вътрешен продукт. Тръмп каза, че сме били за пример за Германия. И е ясно защо спомена тази страна. Най-силната икономически държава в ЕС категорично отказва да увеличи разходите за отбрана до 2 % от своя БВП. Не че не може да си го позволи. Може, разбира се. Но предпочита да харчи парите си за други, много по-смислени цели. Заради което търпи критики от своя американски съюзник.  От Вашингтон много обичат да критикуват Германия и по оше една тема - "Северен поток-2". Никак не харесват американците този проект. Поради две причини. Първо, така се увеличава значението на Русия за страните от европейския газов пазар. И, второ, американците искат да пробутат своя си втенчнен газ на европейците. Е, вярно, по-скъпо ще излезе на потребителите, но пък нали говорим за "правилен", за "евроатлантически" газ. В името на тази велика цел европейцтие трябва да са готови да претърпят известни финансови неудобства.

В България много пъти сме чували този аргумент. И то не толкова от американци, колкото от български "евроатлантици". Това е една особено неприятна порода  хора. Прогандисти от най-елементарен порядък. Лягат и стават с "руската заплаха" и необходимостта от "защита на евроатлантическите ценности". Под това последното разбират интересите на Вашингтон, разбира се. Само че именно по този показател днес българските евроатлантици са силно объркани.  Преди в Белия дом да се настани Доналд Тръмп им беше лесно. Американската външна политика се ръководеше от демократите, от Барак Обама и особено от Хилъри Клинтън. Те държаха САЩ да продължават да играят ролята на световен полицай, да налагат американската хегемония по целия свят.  След идването на власт на Доналд Тръмп нещата доста се усложниха. Настоящият американски президент, разбира се,  не е нито "пацифист", нито някакъв особено горещ привърженик на "многополюсния свят".Но тъй като е преди всичко бизнесмен, го интересува най-вече финансовата изгода. И всякакви идеи за "глобална американска доминация" са му дълбоко чужди. Най-вече, защото реализацията им е свързана с огромни харчове. А доста често средствата, дадени за засилване на американското влияние, се оказват пари на вятъра.

И в този случай нашата страна е добър пример. Имаме толкова НПО-та, стратегически центрове и какви ли не още структури, чиято цел е сутрин, обед и вечер да обясняват колко прекрасни са Съединените щати и колко ужасна е Русия.  Цели медии са на издръжката на "Америка за България", а водещи журналисти от централни телевизии се изхранват именно от подобни организации. Така че повечето български медии от години ни поднасят коктейла от проамериканска и антируска пропаганда. И какъв е крайният резултат? Какво са ползите за Америка от вложените в България пари? Твърде, твърде незначителни са тези ползи. Всички социологически проучвания показват, че големият брой обикновени българи продължават да имат добро отношение към Русия и не са съгласни с нейното обругаване. Да, има един ясно видим политико-медиен елит, който се отличава с екстремна русофобия. Той е добре заплатен, но пък резултатите от истеричната му пропаганда са доста мижав. Ако президент на Съединените щати бе Хилъри Клинтън, това нямаше да има никакво значение. Нейната администрация би продължила да излива пари в подкрепа на американската хегемония, без значение от крайния резултат. Затова и българските евроатлантици толкова харесват Хилъри и толкова силно искаха да я видят в Белия дом. Дава грантове и не се интересува какъв е ефектът от тях. При Тръмп обаче ситуацията е доста различна. За него основен принцип е ефективността. Тоест, няма ли резултат, няма и пари.

Сигурен съм, че в момента  "прогресивната евроатлантическа общност" в България стиска палци на демократите и  силно се надява те да успеят на импийчнат Тръмп. За тях няма никакво значение фактът, че отсъстват каквито и да било доказателства за незаконна дейност на американския президент. Всички аргументи на демократите в тази насока са от типа "чух, че един човек казал на друг човек, че Тръмп бил казал".  Това може и да е достатъчно за нахъсване на антитръмпистите, но няма никаква правна сила. Най-вероятния изход  от цялата шумотевица във Вашингтон около импийчмънта ще бъде засилването позициите на Доналд Тръмп, както и увеличаването на шансовете му за втори президентски мандат.

Разбира се, без значение дали в Белия дом ще остане настоящият му обитател или той ще бъде заменен от колегата си милиардер Майкъл Блумбърг или от някой друг, Съединените щати ще продължат да отстояват твърдо геополитическите си и, особено, финансовите си интереси. Що се отнася до Балканския регион, Вашингтон вече успя да изгради тук една стабилна проамериканска ос, включваща Албания, Македония, България и Румъния. Американците много ще внимават да няма "засечки" по това направление. След срещата Тръмп- Борисов стана ясно, че във Варна ще бъде създаден център за натовски кораби в Черно море. Тази новина прави мечтите на Борисов за "Черно море, в което да плават основно платноходки" да изглеждат все повече като непостижима утопия. Колкото и да развеселява публиката с разкази за курорти и голф-игрища, които двамата с Тръмп много обичали, българският премиер трудно ще устои на все по-засилващия се американски натиск за милитаризирането на Черно море.

Със сигурност американците ще работят и за все по-бързото развитие на проекта "Триморие". В него влизат страните, намиращи се в триъгълника между трите морета - Балтийско, Черно и Адриатическо, включително и България. Истинската цел на този проект е да бъде изтласкана Русия от газовия пазар в Европа, като руското синьо гориво бъде заменено с амарикански втечнен газ. Естествено, тази цел е опакована в красиви приказки за "диверсификация на доставките", за "конкуренция, който неминуемо ще свали цените на синьото гориво за крайния потребител" , за  "смелите българи, които устояват на зловредния руски натиск". Подобни глупотевини могат да звучат сериозно единствено в ушите на крайно наивни или пък на достатъчно добре платени  хора.   Нормално мислещите българи няма как да се зарадват на подобни "похвали". Изобщо колкото по-рядко  отвъдокенските ни приятели ни дават за пример в контекста на "диверсификации" и "хибридни войни", толкова по-спокойно ще живеем.

 

 

 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(48)
1
Ами ако целта е да се изтласка Русия тогава браво! Русия винаги ни е използвала, никога не е мислила доброто на България. И това че в България е пълно с руски агенти, и руснаци и българи , е било спирачка за развитието и Хайде да видим какво ще стане и без Русия.
2
Абе, този фанатизиран комунист - Волгиния Пьотр, да не би вече да е щатен драскач в "антикомунистическата" ПИКня на Недю мазния лизач на банкянски дебели задници? Така де, сутрин, обед и вечер ПИКнята бълва пасквили против БСП и Корнелия Нинова, а напоследък този силно противен червен драскач е редовен в перверзната медия на Недю! Ега ти недоразумението!
3
Тук льольото Волгин е прав ,старата максима е ,че "каквото и да ти говорят - става дума за пари" ,но пропуска да уточни ,че това е еднакво валидно и за САЩ (които брем плащат по нещо) и за Русия (които искат всичко даром).
4
Тоз Волгин гоУем анализатор се писа? Повече прилича на специалист от отдела за Агитация и Пропаганда към ведоството на Решетников? Бас хващам че този "анализ" е подкрепен с подобаваща сума от руския пасоль
5
Послушните ги хвалят !
6
Волгин е Съветско К-ОПЕЛЕ, Кръстено на ОКУПИРАНАТА Българска Река БОЛГА (ВОЛГА), Където ще Давим Хазарите от КРЕМЪЛ ! БЪЛГАРСКИЯ КЕНЕФ П(Росия) УМРЯ ! Да Живее Гробокопача-ЕВРЕИН Владимир Шаломович и Неговия Духовен Баща Берн Лазар ! http://s8.postimg.cc/6fzrb5zr9/Lazar_Putin_Medvedev.jpg Тази Измислена Държава Наречена Русия: 1.Волжските Българи я Създадоха ! 2.Дунавските Българи я Култивираха ! 3.Кавказките и Киевските Българи ще я Ликвидират ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga
7
ти се%ра в устата мангасар смотан! долно комуне
8
Бай Дончо КЛЕЦА Резаците Путин и Ердоган, Като Швестер от ДАНС, от Гъза в Устата ! К-УРВАТА от ДАНС Първо я ЕБЕШ После Режеш ГРЪКЛЯНА, Като на Руски Окупатор в Кавказ ! К-ОПЕЛЕТО от ГДБОП Директно му Пръскаш ЧЕРЕПА,Като на Убиеца от СОБТ Емил Шарков ! За Семействата на К-урвите от ДАНС и К-опелетата от ГДБОП е Безмислено да Споменавам: ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО ! Не ПРОСТ(о) МИЛИЦИОНЕР, а ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР ! По-Тъпо ЖИВОТНО от МИЛИЦИОНЕРА това е само ПАЗАРДЖИШКИЯ МИЛИЦИОНЕР ! Ако се Чудиш Кое ГОВЕДО да Убиеш, ТРЕПИ Пазарджишки МИЛИЦИОНЕР и Няма да Сгрешиш ! МЪРША,ИЗРОД,ИЗМЕТ,УТАЙКА,БОКЛУК,ГАД,СУРОГАТ,ДЕГЕНЕРАТ,ПОДЧОВЕК,С ЕДНА ДУМА МИЛИЦИОНЕР,С ДВЕ ДУМИ ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/police.html
9
Волгин наистина ли не знае за какво ни "хвали" Тръмп! Що си мисля , че капацитетът му е повече , да си даде отговори на този въпрос! Нека не ни говори с риториката на социализма от средата на миналия век! "Любимата" му Русия е единствената държава, която е нахлула в съседни държави/Грузия и Украйна/ и е анексирала чужди територии! Това на Волгин май нищо не му говори! Само в Крим руснаците са струпали армия , сигурно повече от армиите на Румъния и България заедно! Като изключим и факта, как Путин на фона на турското знаме в Анкара, се "загрижи" за българския суверенитет! Така че Волгин да напъне някоя гънка,и да си даде решение на някои въпроси, за "любимата" Русия!
10
Драги Волгин добре е казаното от Вас да е подплатено с цифри относно колко пъти руския газ е по евтин от американския и има ли още по евтин от други трети страни от руския По отношение на горивата от Лукойл те ли са най евтините които купуваме от руснаците и Най накрая колко милиарда спечели България от ядрената централа Беленеи от стотиците фирми на руския бизнес в България от данъците които те внасят и за които се говори че са в десетки или стотица милиарди за последните тридесет години у нас.Точно те определят просперитета на българската икономика.
11
На всеки 50 години непобедимата руска армия за да си оправи сметките с лихвите с продажната българска,софийска псевдоентелегенция с нов строг и справедлив народен съд!Дебелогъзите проамерикански внучета на дъртите реститутски мекерета ,които подариха Бургас и Варна на синеоките рицари на Райха скоро отново ги чака най висшата форма на народно възмездие - пред наказателният взвод или като доброволни, доживотни ударници в урановите мини,изкупващи с честен и всеодаен труд на 3 смени свойте мнгогобрйни престъпления към българския трудов народ и Великата освободителка!!
12
ЗАЩОТО ТИКВАТА УМЕЛО Е РАЗТВОРИЛ ЗАДНИ БУЗИ!
13
Аре, Авторе, изприпкай бързо до руското посолство и подай ръчица през оградата за да не те гепят камерите. Първият секретар ще ти кихне сребърниците.
14
Когато встъпваше в длъжност, Тръмп ясно каза....Америка преди всичко . За да си приятел на Америка, трябва да купиш нещо от тях.Той е преди всичко бизнесмен и действа на този принцип. Боко разбра това и купи чертежите за Ф- ките.Сега и шистовия газ договори, но не каза на каква цена. Предстоят още покупки драги сънародници....за ваша сметка....))))
15
Каква е тази "велика Освободителка",Бе? Особено "освобождението" през 1944година, когато нахлуха в България , отнесоха целия архив и ограбиха златния резерв! Болни русофилистичен мозъци! А за награда ни измислиха и една "македонска" нация, та и език им сътвориха!
16
Живея в Германия и ..... Волгин лъже ! Тук също се увеличават парите за отбрана , съвсем скоро , преди месец излезе информация за това , просто така са свикнали комунетата , аргументират се с лъжи
17
Петре В., а Андролова към кои журналисти я определяш , и пита ли я да публикуваш това антиамериканско писание.......
18
Вижте ги и ги запомнете,българи! Б.Б.,Т.Дончев,Каракачанов,Горанов,Караниколов.Тези петимата са хората,чрез които САЩ осъществиха сделката със съвсем ненужните ни и несъществуващи все още самолети при 100 % плащане кеш-несъмнен принос към световната търговска практика,достоен за "Оскар за неграмотници и продажници".Така не се купуват и гащи.Заради тях дори и правнуците ви ще имат да връщат заеми.Познайте защо са там в комплект... ???
19
Да прочета всичко. Добре е изучил „Наръчник на агитатора“ от 50-те на миналия век. Обаче си трае, защо българите емигрират в САЩ, а не в любимата му Русия. Като я обича толкова защо не се пресели там?
20
Разликата между Русия и ФАЩ е, че първите ни дават, а вторите ни грабят.Сравнете първите 30 години след 09.09.44г. с последните 30 "демократични" години, за да се уверите в казаното.Русите ни направиха купища заводи, включително и АЕЦ, а сега е тотална разруха,нали ГЕЙберастчета-изродчета мой. :-)
21
За да сepеш първо трябва да си изкараш американския дилдо от з@дниkа
22
Разбира се, че не влиза като освободителка 1944,има преврат и обявяване на война Германия, най малкото от зор и даже са се били войски срещу фашистите и ако не е било така земи щеха да ни вземат съседите, вижте претенциите им и тогава пишете глупости, Сталин спира претенциите им и опрощава всички дългове волгин малко прекалява Бойко купи 8 фърчила в замяна на потока и аеца и онова във Варна не е база а за учения Самоа ако Турция си купи руски самолети на практика ще закрие нато
23
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
24
Волгов и останалите черни овце никой не ги е хвалел, отрича усилията и заслугите на останалите само защото член 1-ви още дрънчи чугунената му глава.
25
Волгин, слушай сега: България НИКОГА няма да стане втора Беларус. НИКОГА.
26
Всъшност Волгин с коментара си удари един много як ритник по кликата в Кремъл, тъй като шампионите по харчене на пари за въоръжаване са точно там!
27
Do 20 i drugi kato nego Ili si mlad ili nisto ne pomni6 no Rusia na dva pati sled Osvobojdenieto i sled 1944 god. si vze vsi4ko bez da ni pita Taka 4e iznasiahme stoki za Rusia na dva pati po niski zeni otkolkoto v Balgaria I kato sa ni tolkova dobri zasto nie plastame nai skapia gaz i red drugo Taka 4e koito pora4va pieneto toi plasta
28
Я иди по курортите на морето и виж местните колко „обичат“ руснаците и после ми говори за русофилия и русофобия. Вдигнали са ръце от „братушките“ там. Нагли, нахални, арогантни и стиснати в добавка на пиянските им изпълнения.
29
Волгине, щикалкавищ нещо. ,Че си будала, будала си, нищо, че си еврейн. То еврейте целокупно са родени будали, които се имат за тарикати, ама ги оставят да си развяват байрака, защото имат силни покровители. Добрият еврейн е асимилиран до такава степен, че сам не знае, не ще да знае и не отдава значение на еврейския си корен. А това почти не се случва. Другите еврей го дърпат обратно в мъртвото море.
30
Ако бяхме купили изтребители от СССР щеше ли да се промълви ? Не му давайте трибуна бе пикаджии ! Той е комунист и в червата ! Има нещо сбъркано и у вас !
31
Волгата хич да не коментира Тръмп. Най си му отива да лиже задника на любимия си тавариш Пути.
32
За да хвалиш някого значи ще искаш нещо от него. А знаем какво може да искат американците от нас.
33
Тръмп ни похвали защото купихме котка в чувал,без да е сигурно дали в чувала въобще има котка.
34
Тръмп похвали Тиквата че, дебилите от България платиха предварително Фките 16 който я видим я не и че за тея пари щеше да ни продаде Ф35. Ма така е толкова струва едно селфи с Тръмп, платено разбира се от дебилите. А и до гербераските комунистически тролове дебили да ви го нафукам в човките дебили. ГЕРБ и Дпс ВЕЧНА ДРУЖБА.
35
ВОЛГИНЧО,КАТ ТЕ ГЛЕДА ИЗОБЩО НЯМАШ МЕДИИНА СВОБОДА...ТЪПЧО.
36
СТАРИТЕ ЧЕНГЕТА ОБИЖДАТ ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР БОРИСОВ,А ПЛАЧАТ ЗА МЕДИИНА СВОБОДА... ГАДНИ ИЗЕДНИЦИ МРЪСНИ... И КАТО УЧЕНИК СЪМ СТРАДАЛ ОТ ТЪПИТЕ МИЛИЦИОНЕРИ ЗАРАДИ КОНЦЕРТ НА ТОДОР КОЛЕВ.
37
Е, как няма да ни похвали Тръмп - дадохме 2 млр на зелено за самолетчета /кога ще дойдат никой не знае/, увеличаваме на 3.1 % разходите за НАТО !! Направо сме си отличници !!! А ние не знаем какви още работги сме обещали - морски бази, втечнен газ, американската посланичка ще ни бори корупцията и свободата на словото ! Направо сме си отличници на 6 - винаги сме били такива - ту на изток, ту на запад ! Стига вече, не можем ли да мислим с главите си за собствените си интереси първо ! Все някой друг трябва да ни управлява !!!
38
Комунистът Петър започна всяка седмица да пише коментари във ПИК във възхвала на Русия, разбирай Кремъл. Защо България отделя толкова много пари за въоръжаване, а Германия не иска? Защото дарагой Петре, българското въоръжение е все още руско – старо и некачествено. Не може да има сравнение между прогнила Русия и целият цивилизован свят. Стига сме чели Чехов, Тургенев, Толстой, защото величието на Русия е до тук. Да беше светнал кои медии се издържат от Америка, защото аз знам, че българските медии се ръководят от полуграмотни руснаци. Българското население и аз имаме добро отношение към народите от руската федерация, но не и към комунистически Кремъл. Ти откъде знаеш, освен от Кремъл, че Тръмп няма доказателства за руска следа в неговият избор? Естествено, че другарите от Кремъл никога няма да признаят участието си. Сега ги разкараха и от цивилизованият спорт. С измама дълго време не се живее. Защо толкова много плачеш за кремълските интереси от доставките на синьото гориво? Както виждаш никъде не гискат руснаците, само такива като теб комунисти искат Кремъл да ни ограбва с всичко, както е било по комунистическо време, а и след това.
39
ВОЛГИН РУСКА ПОДЛОГО ПЛЯКАЙ СЕ С ПРАЗНО ШИШЕ ОТ ВОДКА!
40
В момента 180 народно представители от 240 са членове на клуба за Дружба с Русия.Добре е автора на статията да беше посочил колко е групата от парламента за Дружба с Америка.Националните телевизии да не говорим за телевизиите на русофил номер едно Сидеров и БСП непрекъснато ни сочат за пример Евразия където ни било мястото.Тази пропаганда като всяка се подържа с пари и то много пари.Искам да напомня на автора на статията че конституцията на щатите не е нито , като българската най малко пък руската.Там нещата в края на краищата ги решава конгреса.та този конгрес маже да поиска импиичмънът на президента както и го прави в момента.На всичко отгоре имат и върховен съд supreem court ,но не като нашия ВИШ СЪВЕТ дето все им са малко заплатите о премиите даже и отчет не дават на данъко платците каква работа са свършили.Да му напомним на автора че излезна списък и то доста дълъг на руски високопоставени държавни служители и депутати притежаващи западноевропейски паспорти.Да му напомним ли че от родни русофили не можеш да се разминеш по улиците на Брюксел и Страсбург много със солидни заплати в институциите на ЕU. В романа тихия дом - шедьовъра на Шолохов главния герой Григорий Мелехов казва на болшевика мишка кошевой."Ех мишка мръсник си беше и такъв си остана"
41
Нашето място е в Европа, това е ясно и не подлежи на коментар! Но трябва да се коментира "цената на диверсификацията" ! Защо "ПРОСТИТЕ" немци строят Северен поток 2, а още "ПО-ПРОСТИТЕ" турци ни отмъкнаха под носа Южен поток? Моля някой да ми отговори. Макар, че знам отговора, и Меркел и Ердоган са отговорни политици, които мислят за просперитета на страните си и за развитието на икономиката! Те са наясно, че алтернатива на руския газ и като цена и като качества в Европа няма! Не искам да отварям екологичната страна на въпроса с шистовия газ. Купувайки този газ ще "подпомогнем" глобалната екология изключително много! Да сме живи и здрави, ще плащаме, а Америка отново ще е ВЕЛИКА!
42
Защо всички обсъждате автора, а не се замислите малко? Всички знаят, а за тези които не знаят, да им кажа - американският втечнен газ (до пристанище Солун) е ДВА ПЪТИ по-скъп от руския природен газ! А сега ми кажете какво ще стане с всички цени по веригата, енергетика, производства, промишленост, парно, топла вода и т.н. Да ни е честита диверсификацията, единствения който печели от това е чичо Дончо, но той за това е бизнесмен, а не някаква си бивша мутра......
43
Я стани утре по рано, дигай се горе на плета за да ти разпорят гъза. Усещаш ли как дебелия пожарникарски маркуч ти разпаря свинктера, докато ти продължаваш да лижеж разпраната миризлива шунда на курни крадливата крушарска циганка която като млада игрива седесарка е лапала заради импекса на Костов мавърската паламарка и била изяла де що седесарски чеп видяла и след това преминала на рязани депесарски суджуци и всяка година на Бузлуджа целува тъпия си електорат със същия помиярски сурат
44
Защо не отидеш да живееш в любимия си Сибир където чукчетата те очакват за ти разпорят хастара на пръдните жили жалко рубладжийско тролче. Идва времето когато на всички като тебе ще им бъде подарен по един безплатен еднопосочен билет до сибир и България ще се отърве завинаги от антибългарската, крадлива бесепарска сган, финансирана от вражеска държава
45
Ако премахна визите за руснаците то Русия остава без население и армия. 'айде Петърчо да коментираш това сега драги.
46
отговор на коментар
Ушанков, "заемите", които според теб щели да връщат българите за смешната бройка от 8 самолета, са смешна сума в сравнение с това, което ги чака, ако не Дай бог, се осъществи руския проект БелеНЕ!
47
Като видяхме как посрещнаха мафиота борисов и шкембе войвода в сащ ми стана ясно колко уважават българия и РУСИЯ никога не е бомбандирала България а англия и сащ да затова ги обичзте дебили мръсни
48
отговор на коментар
Рубладжията Петьо Волгата хвали само Путьо
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 3784
архив

Из полицйски протокол:
"Докато успеем да открием и главата му, гражданинът Х. вече беше издъхнал."

няма нови новини
Днес: 23
hot
най-четени новини в момента
сега
1773
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! Грандиозен пир в Дубай: Христофорос Аманатидис-Таки привика армията си от България - ето защо...
x
СЕКС ТАЙНИ: Седем начина за разпалване на емоциите и страстта в секса
x