Вход
София
Времето в София 20 o C

Петър Волгин специално за ПИК и "РЕТРО": За какво ни е НАТО? Българският русофоб не си ляга вечер, ако не провери дали под спалнята му не се крие агент на ГРУ с флаконче „Новичок”

Петър Волгин специално за ПИК и "РЕТРО": За какво ни е НАТО? Българският русофоб не си ляга вечер, ако не провери дали под спалнята му не се крие агент на ГРУ с флаконче „Новичок”

на 13.03.2019
84071
52
Петър Волгин специално за ПИК и "РЕТРО": За какво ни е НАТО? Българският русофоб не си ляга вечер, ако не провери дали под спалнята му не се крие агент на ГРУ с флаконче „Новичок”

Точно в навечерието на  нашия национален празник Трети март американският държавен секретар Майк Помпео официално ни припомни, че този месец има още една, не по-малко сакрална дата. Датата, на която страната ни е приета в НАТО. Напомнянето на г-н Помпео беше вмъкнато в официалния поздравителен адрес по повод националния ни признак, което си е тотално глупотевина, откъдето и да го погледнеш.

Да слагаш на една плоскост освобождението на България след петвековно робство и членството ѝ в един военен съюз, чието съществуване изглежда все по-неразбираемо, показва крайно ниска политическа и дипломатическа  култура. Подобно сравнение със сигурност не допринася за разгарянето на добрите чувства на нормалните българи към американския управляващ елит. Всъщност  г-н Помпео е абсолютно прав за себе си. Съвсем съзнателно ни припомня, че сме страна - член на Северноатлантическия пакт. Най-малкото защото сигурно разбира, че повечето българи с удоволствие биха забравили този факт.

Първо, никой не ни попита преди 15 години дали искаме да членуваме в този съюз. Абсолютно съзнателно не ни попитаха. Защото ако го бяха направили, едва ли отговорът щеше да бъде положителен. Политическият елит просто ни съобщи, че "така трябва", "така се прави" и работата беше приключена. Никой не обясни защо "така трябва". Под сурдинка се шепнеше, че това било задължителното условие, ако сме искали да станем членове на ЕС. Нямало как да бъдем в Евросъюза, ако преди това не влезем в НАТО. Може и така да е било. Макар че подобно условие не фигурира  никъде черно на бяло. Както сигурно сте забелязали, подобни условия никога не биват оставяни на хартия. Защото не бива да има следи. Тези условия ги прошепват на ушенце на този, който трябва да ги изпълни.  Същото стана и със затварянето на блоковете на АЕЦ "Козлодуй". Никъде не пишеше, че трябва да ги затворим, ако искаме да влезем в ЕС. Но ни беше подсказано достатъчно ясно, че ако не се поддадем на този рекет, няма да има никакво еврочленство.

Същото е и с НАТО-то. Даже още по-неразбираемо е положението. Ако повечето българи все пак са "за" членството ни в ЕС, то подкрепата на мнозинството за членство в Северноатлантическия пакт е твърде съмнителна. От Европейския съюз, въпреки многото му недостатъци, има и редица ползи. А какви са ползите от членство в НАТО? Този въпрос си го задават не само българите. Самият Доналд Тръмп, държавният глава на водещата сила в Алианса, нарече НАТО "остаряла организация" . Вярно, направи това "скандално" изказване, докато още беше само кандидат-президент. В момента, в който встъпи в длъжност, се отрече от думите си. Явно доста са му се карали. А и със сигурност са му намекнали, че ако продължава с подобни откровения, отстраняването му от президентския пост ще стане с неподозирана бързина.

Основният въпрос обаче, който безброй нормално мислещи хора по целия свят си задават, остава. Каква точно сигурност гарантира НАТО? От кого точно пази членовете си? Преди врагът беше ясен - Варшавският договор, в който членуваха социалистическите държави. Само че този договор, както и въпросните социалистически страни ги няма от близо три десетилетия. Ама имало нови предизвикателства, нови опасности, казват апологетите на Северноатлантическия пакт. И когато ги помолиш да зарежат общите фрази и да вкарат малко повече конкретика, натовските фенове се почесват по главите и опитвайки се да изглеждат възможно най-умно, казват: амииииии, тероризма! Няма спор, тероризмът наистина е заплаха, и то сериозна. Само че дали точно НАТО е структурата, която ще ни опази от зловещите му прояви? Военната мощ на Алианса не спаси нито САЩ, нито Великобритания, нито Испания, нито Франция от терористичните атаки. И това е съвсем естествено. Съвсем други са структурите, които могат реално да противодействат на терористичните заплахи и да предотвратяват намеренията на атентаторите. Съвсем друг е въпросът дали го правят и дали поне част от терористичните атаки по света не се извършват със съдействието на същите тези служби, които трябва да бъдат мощна преграда срещу тях.

Но да се върнем на основната тема. След като НАТО няма как да ни защити от тероризма, може би трябва да ни защитава срещу нападения от други държави? И кои са точно тези държави, които горят от желание да ни завладеят и само членството ни в пакта ги спира? Турция? Я да помислим пак. Фактът, че както Турция, така и Гърция са страни - членки на НАТО, изобщо не попречи на турските военни части да се сблъскат с гръцките и да завладеят половината Кипър. Значи, оказва се, че никакво членство в никакъв съюз не ти дава гаранции, че няма да станеш обект на атаки. А може би НАТО ни пази от държави, които не са членки на пакта? Сещате ли се за някоя подобна държава? Ако не се сещате, русофобите веднага ще ви подскажат.  НАТО ни пази най-вече от агресивните намерения на Русия, кълнат се те. Това си е класическа параноя. Никой български русофоб не си ляга вечер, докато не провери дали под спалнята му или в гардероба му не се спотайват агенти на ГРУ, държащи  флакончета, натъпкани с "Новичок". Според лица като бившия президент Плевнелиев и  всевъзможни грантови анализатори, маскирани като "доценти" и дори "професори" в знайни и незнайни университети, основната мисъл, която вълнува Русия, е как да завладее България.  Но нека оставим русофобите на патологичните им фобии.

Колкото и да давам свобода на въображението си, не успявам да си представя такава ситуация, при която българи воюват срещу руснаци.  "Ами съюзническите ни задължения!?", ще изреват веднага евроатлантиците, "Ако НАТО поиска да се бием с Русия, веднага трябва да го направим".  Като чуя  за "съюзнически задължения", които ни задължавали да се сражаваме срещу Русия, веднага се сещам за Втората световна война. Да припомним на незнаещите, че тогава България е съюзник на Третия райх, който води смъртоносна битка със Съветския съюз. И въпреки "съюзническите си задължения" България не праща войски на Източния фронт. Нито един български войник не се сражава срещу руснаците.  

Със сигурност тогавашният управляващ елит не е бил в по-лека ситуация от настоящия. Никак не е било лесно да откажеш на Хитлер. На диктатора, завладял за отрицателно време цяла Европа, натикал Великобритания в ъгъла и който бил напът да спечели войната със Съветска Русия.  И независимо от това тогавашните български управляващи (между другото, цар Борис Трети изобщо не е българин по произход) отказват да изпълнят "молбата"  на Райха. Дали днешният български политически елит би имал същата смелост? Дали би се противопоставил на което и да било желание на настоящата държава - хегемон? Силно се съмнявам в това. Както и в ползите, които страната ни била имала от членството си в НАТО. Да, оръжейните производители, както и лобистите им у нас, се радват на това членство. От финансова гледна точка то ги устройва чудесно.  На нас обаче за какво ни е...

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(52)
1
Страшен пич! Браво!
2
От троянски кон станаме банкянска мастия...
3
РусоРОБна откачалка.
4
волгинчето се впуснало в емоционални разсъждения?! Не ти се получава, волгинче, не занимавай хората с дебилските си пристрастия!
5
Без снимка на турския мин......е..чия не минаваме.
6
Няма нафта, няма газ, а Борисов педер@с.
7
Я cи кaрaй вoлгaта:(
8
Ами че къде ще бачкат Монката Паси и Крадлата?
9
Петърчо може спокойно да АКУСТИРА във Сибир там може свободно да се изяви да си кара Москвича да говори сладки приказки на мужиците ама наш Пътър НЕЩЕ иска губернията тук повече го слушат а там НЕТ...????
10
Тъжен човек е Волгин.Яде го нещо отвътре, а река Волга го влачи в мътните си води и го мята от бряг на бряг.
11
..или не знае какво говори, или сам си вярва в лъжите които ръси, но и в двата случая неговият проблем клони към патологията! За ползите от НАТО трябва да пита Грузия,гражданите в Крим/ на които вече им построиха ограда, да не би да избягат да кажат колко са " щастливи"/, или жителите в Донбас, ако са останали такива...Може да пита и прибалтийските републики? Но той е доказан кон с капаци , на който му харесва да блесва със своето...раболепие!
12
Ей ,не му омръзна да се снима този човек , поне да беше направил нещо за изтрадалия си беден народ
13
Уж Ирудит,уж Ентилигентен,уж многознаещ от всичко,уж "убедителен"стожер на справедливост и честност....пък ръси глупости като опростачен тинейджър.Ега ти "публичната " личност.
14
Google плаща ежедневна работа в диапазона от 500 до 1000 долара. Получих $ 23,749 за първия месец и $ 32,854 за заплатата от Google от последния месец, работещи у дома за 3 часа на ден. Дори и тези, които са нови за това, могат лесно да печелят $ 200 на час, а печалбата може да бъде още по-голяма с течение на времето. повече тук.........>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m
15
КОМУНИСТИТЕ НЯМАТ СРАМ , НЯМАТ СЪВЕСТ , НЯМАТ МОРАЛ--------ТАКЪВ Е И ПЕТЪР ВОЛГИН И НЕКА СИ ЗАМИНЕ ЗА ВОЛГА ----ТАМ МУ Е МЕСТОТО.
16
Волгин = руски шпионин! Бо-клук, лиж-ещ то-п-ките на Пу-т-кин!
17
В БГ-то всичко живо "парле ву франсе" Спасиба галяма!!!
18
Баси долната руска подлога този Волгин. Да мре на кладата заедно с всички ватенки.
19
Вулвогин, пак се разчекна.Нали си е рускиня.
20
Вулвогин, пак се разчекна.Нали си е рускиня.
21
...странно ,как всичките тъй наречения " рублофили" , не ни обясняват, колко е добър живота в Русия, колко са напред в технологиите, или са подобрили живота на обикновения човек а единственото с което се занимават е ..да заливат с помия Европа ! Да ги наричаме помияри е най- милото!Има вече 2 млна българи които живеят в ЕС, а не съм видял " тълпи "които искат да емигрират в Раша!
22
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
23
ТЪПО ВОЛГИН, ТЪПО
24
„Русия беше и е и днес решителен враг на една силна и независима България. Първо защото тогава България би изместила Русия в ролята и на християнски покровител на Балканите и второ защото една силна и независима България би била най-голямата преграда на руските завоевателни планове на Балканите. Затова, същата тая Русия, която създаде проекта за Санстефанска България, по-късно, 1886 год., се обяви против Съединението на Южна и Северна България, а в 1913 год. тласна Румъния в гърба на България, за да осуети нейните национални стремежи." – 19.11.1915 г., уводна статия във в-к „Работнически вестник“, орган на Българската работническа социалдемократическа партия (БРСП), ръководена от др. Георги Димитров (https://voinaimir.info/2016/11/димитър-благоев-русофилията-и-русия/)
25
ПРОЧЕТИ КНИГАТА НА ИВО ИНДЖЕВ ПЕТЪРЧО,А И ТОГАВА АКО НЕ ТИ СВЕТНЕ ЧЕ ЗА РУСНАЦИТЕ СМЕ ИДИОТИ ЗНАЧИ ИМАШ НУЖДА ОТ ПСИХИЯТЪР.
26
Вай милия,той ве ще се разплаче заради любимата си Русия.Кой си те бе ,нещастнико,че трябва някой да те пита къде да членува България.Като си с име на Руска река да не си хванал попа за х..Аман от облъчени и заблудени,а може и да си тарикат да получаваш нещичко от ГРУ.
27
от задната изтривалка на Волгата?
28
По интересното е, че българския русофил не си ляга докато не пие руска семенна течност, като тоя гнусен джендър.
29
Няма нафта няма газ Радев педир@ст.
30
Докато се псуваме на "фили" и "фоби", мутри, гинки и калинки си плетат кошниците и богатите стават все по- богати, а бедните - все по- бедни... Разликата е 8 пъти, в Европа - 5, а в Япония - 3.
31
А не е ли глупотевина в поздравлението за Нова година да вмъкнеш и машинното гласуване?
32
Волгине, много си зле с историята. Имало ли е окупация на България от Русия и ССР. Воювювала ли е Русия срещу България на два фронта.
33
имам Москвич гние под дървото що не го вземеш тавариш Волгин хем няма да ръждясва хем ще се кефиш на съветският автомобил и ще можеш спокойно да акостираш в Сибир
34
КЪМ ВСИЧКИ ПОПЪРЖАЩИ: НЯКОЙ БИ ЛИ ПОСОЧИЛ, КОЕ НЕ Е ИСТИНА ОТ КАЗАНОТО ОТ ВОЛГИН ИЛИ САМО ЩЕ СИПЕМ ОБИДИ И Псувни?!?!?! АМИ АКО ВОЛГИН НЕ БЕШЕ ЗАБРАВИЛ ДА КАЖЕ, ЧЕ НЕМНОГО ОТДАВНА ШЕФЪТ НА НАТО ОТКРИТО ЗАЯВИ, ЧЕ ПАКТЪТ НЕ МОЖЕ ДА СЕ МЕСИ, В СЛУЧАЙ ЧЕ ЕДНА СТРАНА ЧЛЕН НАПАДНЕ ДРУГ ЧЛЕН НА НАТО. КАЗАНО БЕШЕ ЗА ГЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ, НО ОЧЕВИДНО ЩЕ ВАЖИ И ЗА БЪЛГАРИЯ И ТУРЦИЯ...
35
Защо не отидеш в Евроазия да си изнасяш проповедите. Може Путин да ти се усмихне и даже някой орден да ти закачи.
36
И да лаете и да си съдирате ризите, Волгин казва истини. Телешкият възторг на русофобите от Нейтоу(Оутан ?!?!) се простира дотам, да се аргументират единствено и само с обиди. Комунисти долни
37
Слава Богу, че комунистическия режим приключи. РусоРОБИТЕ ви остава само да врякате и духате.
38
Стана отявлен путинист откакто го осветиха като агент на ДС. Преди това говореше за "мир и съгласие", "да не проливаме кръв", "мирен преход" и т.н., явно му бяха обещали да не го осветяват, ама на! И сега целият свят му е крив основно ЕС и НАТО, тъпак.
39
ПРИПОМНЯМ НА ДР.ВОЛГИН ЧЕ КОГАТО ЧЛЕНУВАХМЕ В АЗИАТСКИЯ СЪЮЗ БЯХМЕ 100 ГОД.СЛЕД МАЙМУНИТЕ.НЕКА СИ ЗАМИНАВА ЗА ЛЮБИМАТА РУСИЯ И ДА НЕ ТРОВИ СЪЗНАНИЕТО НА МЛАДИТЕ ХОРА.
40
АМИ ПРАВ Е В ЕВРОПА - ДА , В НАТО - НЕ. ЗАБРАВИХТЕ ЛИ КАК БЕШЕ БОМБАНДИРАНА СЪРБИЯ??? НАТОВЦИТЕ НА ДУМИ ИСКАТ МИР ,А СА ВЪОРЪЖЕНИТЕ ОКУПАТОРИ НА БОГАТИТЕ . АКО ИМ СЕ ПРИИСКА НА БОГАТИТЕ НЯКОЯ БЛАГИНКА ПО СВЕТА СПЕТВАТ МАЙДАН , ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ - ПРИПИСВАТ ГО НА НЯКОЙ ДРУГ И РАБОТАТА Е ГОТОВА . РАЗЧИСТВАМЕ НЯКОЕ И ДРУГО ОРЪЖИЕ / ПРОДАВАТ ГИ ДЕ И НА ДВЕТЕ СТРАНИ КОИТО ВОЮВАТ / ПЕЧЕЛЯТ ПАРИ , РАЗЧИСТВТ ЖИВУЩИТЕ ТАМ ДА НЕ ПРЕЧАТ И КРАДАТ НА ВОЛЯ .... ТОВА Е НАТО
41
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
42
На вниманието на всички.Ето част от репертоара на А.Бабикян в Информиран .нет.Първо:Потрес депутати от ГЕРБ си поръчали бързосъхнещи костюми с наши пари.На другия ден Парламента ще си купува бански костюми с наши пари.Куп пияници си направиха реклама със смъртта на Ласкин.Цветанов:Няма смисъл да лекуваме раковоболни и без това ще умрат.Павлова :Няма смисъл да увеличаваме пенсиите пенсионерите живеят 3-4 г.защо да харчим грешни пари.Соц мин-р: 200 лв пенсия е напълно нормална.Пари за народа няма плащаме 37 млн лв за охрана на Борисов.Кметове на ГЕРБ масово се настанявали в общ.жилища.Парламентът дава 100 000 лв за коктейл народа гладува.Българка в Норвегия-плащам 10 СТОТИНКИ за ток, а получавам 1800 евро.Бойко,защо кутия консерва в Германия струва 1,93, а в Б-я 2.99 лв.ГЕРБ глобиха 500 лв баба продавала лук.Ако сте имали търпението да прочетете всичко това преценете с каква информация заливат електората си червените подръжници.
43
Волгин,ти си русороб!Слуга на най-гнусните империалисти.Тази държава е породила всичките си съседи и територии....За твое сведение,фобия от гръцки означава СТРАХ.Не омраза!А,що се отнася да страха,страх ме е за България,страх ме е от комплектарщоните й,че не може да направи добро за Човечеството,а само оръжия за унищожение...Да,вОлгин,тогава може да ме наричаш ФОБ...
44
Волгин защо се хабиш да публикуваш на сайта на 80%
45
Волгата е руска плюнка.
46
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 8 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
47
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 8 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
48
отговор на коментар
Пич , ама с окончание !!!
49
Волгин е прав в едно България никога не е нападала Русия Но Русия е нападала България по море в ПСвВ обстрелвани са Варна и Балчик А по суша в Добруджа но славният ни генерал Колев е прогонил руската казашка конница А окупацията на България на 9 9 1944 г както и бившите източно европейски страни които всички днес се безпокоят от новите геополитически претенции на РусияКой иска отново да се възстанови статуквото от 1990 г БСП с нейните НПО-та Да имаме същите търговски ограничения както преди по времето на СССР Давърнем времето на зад Никой не иска да напада Русия но НАТО е за отбрана от опеката но проблема е и превземането от вътре и повсичко личи че не емаловажен
50
Петре, България беше окупирана от Русия, за да се добере до проливите на Босфора и Дарданелите, а не специално е дошла да ни освобождава. Престани по комунистически да говориш от името на народа, че не сме били питани за влизането на България в НАТО и не е необходимо да те питат точно теб за НАТО понеже всички знаят, че си русколюбящ. Българите масово избягаха след`89 г. от руският комунизъм и отидоха в цивилизованият свят, а тези които останаха не искат да се връща примитивният руски комунизъм. Не ние окупирахме чужди територии като Крим и Донбас, нито сме завлекли въшлясялата руска космическа армия години наред да „освобождава” Сирия. Я, се разкарай в Сибир. Колко му е!
51
О,ТРОЛЧЕТА ,ЗАБОЛЯ ЛИ ВИ ОТ ИСТИНАТА ?!! ДОЛНИ РУСОРОБ И....!!!
52
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували на евроизборите през май?
Общо гласували: 577
архив

Семейство решава кръстословица. Жената готви, а мъжът се провиква от хола: - Писе,  я кажи първия мъж, с една-две-три... четири букви и започва с А? - Ееееееееех, пиши... АСЕН!

няма нови новини
Днес: 164
hot
най-четени новини в момента
сега
3413
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Подсъдимият алкохолен бос Миньо Стайков иска по-лека мярка за неотклонение - засекретиха заседанието
x
Отбелязваме Световния ден на мозъка
x