Вход
София
Времето в София 0 o C

Петър Волгин специално за ПИК и "Ретро": Кристалина няма нищо общо с България

Петър Волгин специално за ПИК и "Ретро": Кристалина няма нищо общо с България

на 11.08.2019
281256
64
Петър Волгин специално за ПИК и "Ретро": Кристалина няма нищо общо с България

Фактът, че ЕС номинира Кристалина Георгиева за шеф на МВФ, изобщо не ме изпълва с патриотичен възторг. Никак не успявам да разбера и радостните възгласи на някои сънародници, изпаднали в инфантилно умиление от тази новина. Според тях, ако Кристалина Георгиева наистина оглави МВФ, България щяла да  се  сдобие с невероятен авторитет, а едва ли не всички служители на тази финансова институция вече  започнали да учат български. От респект към кандидатката на ЕС и нейната родина.

Фактът, че Кристалина Георгиева успя да се пребори за тази номинация, наистина е  успех. Само чe той няма нищо общо с България. Както и самата г-жа Георгиева отдавна няма нищо общо с България. Независимо от сълзливите ѝ статуси в „Туитър“ за баба и дядо, както и от смехотворния  ѝ навик да се показва пред камерите, пременена в народна носия. Кристалина Георгиева е част от един глобален политико-икономически елит, чиито членове отдавна са забравили къде са родени.  За тези хора понятия като "родина" и "патриотизъм" са изпразнени от всякакво съдържание. Те се сещат за родните си държави само ако по някакво стечение на обстоятелствата произходът би им помогнал да изкачат още едно стъпало в йерархичната стълбица. Например големите наднационални шефове решават, че е време някой важен пост да бъде предоставен на човек, роден в Източна Европа или в Индия, или в Южна Корея. Тогава въпросният кандидат, който отдавна говори родния си език с акцент, ако изобщо го говори, изведнъж се присеща за отечеството си и се отдава на мелодраматични спомени от детството.  След като кандидатът бъде избран, тези разкази изчезват също толкова бързо, както са се и появили.  Защото са фалшиви от първата до последната дума.  Както е фалшива и внезапно появилата се любов към родината.

За да има човек успех по висшите етажи на наднационалните институции, първото нещо, което трябва да забрави, е родната си страна. Той трябва да убеди всички останали, че за него интересите на глобалния елит и мегакорпорациите са несравнимо по-важни от всякакви родови връзки.  Нещо повече,  ако желаещият да се впише сто процента в някоя транснационална структура,  волно или неволно, прояви  симпатии към държавата, от която произлиза, това веднага ще бъде изтълкувано като назадничавост или, не дай боже, национализъм. От тук насетне шансовете  на въпросния човек да направи бляскава кариера отиват по дяволите.  Вярно, навличането на народна носия се толерира, защото е  в рамките на допустимото  различие. На позволената и дори насърчавана ексцентричност.  Не се толерират обаче никакви опити да бъде осигурено по-справедливо отношение към родната държава. Това се тълкува като предателство спрямо интересите на наднационалния елит.

Всъщност Кристалина Георгиева трудно би могла да бъде заподозряна, че някога е поставяла интересите на България над личните си. Най-ярко тя демонстрира, че не ѝ пука за родината, когато преди три години прие да замени Ирина Бокова като официален кандидат на България за шеф на ООН. Не е ясно дали ако не се беше появила г-жа Георгиева, г-жа Бокова би могла да оглави световната организация. Само че на всички, дори и на тези, които не са запознати с механизмите на международната политика, стана ясно, че при две кандидатури България губи дори и минимална възможност неин гражданин да стане генерален секретар на ООН.  Фактът, че Кристалина Георгиева влезе с такова желание в интригата срещу Бокова, показва две неща. Първо, що за човек е настоящият кандидат-шеф на МВФ. И второ, че не ѝ пука изобщо за България, след като е готова да погребе шансовете на страната си в името на удовлетворяването на личното его и/или на нечии други сметки.

Не знам дали ви направи впечатление, но когато тези дни медиите припомняха биографията на г-жа Георгиева, дори и не споменаха злополучната ѝ кандидатура за шеф на ООН. Може би и техните автори, въпреки че демонстрират любов към кандидатката, тайничко се срамуват от това, което тя направи преди три години. Има и още един повод за срам около тази история.  На изслушването в ООН прехвалената кандидатка се представи очевадно зле и съвсем заслужено се класира едва седма от девет кандидати след окончателното гласуване. А лишената от официална българска подкрепа Бокова беше четвърта... Тази случка трябва да бъде припомняна всеки път, когато някой от феновете на г-жа Георгиева обяви на всеослушание какво признание щяло да бъде за България поредното ѝ кариерно израстване.  Глупостта на подобна радост може да бъде сравнена единствено с глупостта на въодушевлението, с което някои "интелектуалци" приемат поредния опаковъчен проект на "българина" Кристо. Да наричаш българин човек, който от десетилетия не говори родния си език, включително и със сънародници, е малоумно. Да определяш един ловък опаковчик като "гениален творец", също е малоумно.

Кристалина Георгиева безспорно е ловък апаратен играч. В противен случай не би се издигнала толкова.  Така че спокойно би могла да оглави МВФ. Изобщо не е необходимо да си гений, за да застанеш начело на подобна институция. Съвсем други качества се изискват за това - приспособимост към сигналите, които дават силните на деня, и хамелеонски действия. Ако се абстрахираме от традиционния си комплекс за малоценност, ще видим, че не е чак толкова престижно да си шеф на МВФ. През последните десетилетия тази организация се прочу с това, че предписваше едни и същи рецепти на държави, изпаднали в икономическа криза по най-различни причини. Рецептите включваха тотална приватизация, орязване прерогативите на държавата във всички сфери, замразяване на заплати, пенсии и социални разходи. Милиони хора по всички континенти още страдат от въпросното "лечение". Така че да оглавиш  подобна структура, е "чест" и "върховно признание" само в представите на българските либерали, чието интелектуално развитие е спряло някъде в началото на 90-те години на миналия век.  Нормалните хора по цял свят отдавна са разбрали, че институции като МВФ и Световната банка са просто инструменти в ръцете на глобалния елит за налагането на политики, защитаващи единствено неговия интерес.  

Така че евентуалният началнически пост на Кристалина Георгиева  в МВФ няма да направи България нито по-харесвана, нито по-уважавана.  Позитивите ще бъдат единствено за кандидатката. Е, и за френския президент Макрон, който направи всичко възможно, за да пробута Кристалина напред и да покаже, най-вече на Германия, кой командва днес в Европа. За нас, българите, полза  никаква няма да има. Ето защо няма никакъв смисъл да се терзаем от въпроса ще стане ли Кристалина Георгиева шеф на МВФ, или не.     

 

 

 

 

Сподели:
Напиши коментар »
(64)
1
Волга пак изкочи от коритото.Ами ти какво общо имаш с България руска подлого.За разлика от Бокова Кристалина не са я хващали да краде.
2
Прибирай се в русия бе човек стига си се мъчил тука там е супер.
3
В ада до казана с българи няма дявол да ги натиска вътре те сами се дърпат за краката!!!!!! Дали Волгин е българин, това е въпросът!!!!!!!!0
4
За съжаление Волгин е абсолютно прав
5
ДР. ВОЛГИН НЕ Е БЪЛГАРИН НЕ Е ЧОВЕК ,А КОМУНИСТ.НО НИЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА ТЪРПИМ НЕГОВИТЕ ТЪПИЗМИ.
6
браво Петьо ! браво Волгин ! само че това , което си написал го знае всеки непредубеден Българин. всеки чиновник на международна организация няма ни род, ни родина, а обслужва само и единствено глобалистки интереси и идеи !
7
НАФТАЛИН волгин , ОТ 100 МЕТРА мирише на комуне от типа “ модернизъм “ ...нали помните как се изказа за Григор Димитров ..Волгин има бацили У главата и от време на време му трябва промишлена промивка ИНАЧЕ клиЯсва ....хахахах.....а ...НА...БИХ ...ли ви ...гу ...ПАК ...А ..?
8
МВФ е най-грабителската и мафиотска структура в света,нема Коза Ностра,нема Ндрагета,нема Камора,ама като пращате Волгин у Русия,Сталинка требе да иде у Сибир,барабар,с вас,тиквата и сите тиквени семки...ха ха хаааааау...
9
Човек,отказял се от българската си фамилия и приел доброволно руско отчество "Волгин"да не коментира другите...
10
брей ЧИ завист , да не му се надяваш ...!...чи Волгин кога е бил истински българин ...?...Маскве ...У главата му само ...като каже Путин , мед му капе от устата !
11
КОГАТО ПИСА СТАТИИ ПРОТИВ БОЙКО, ЧЕ ПРЕДПОЧЕЛ КР.ГЕОРГИЕВА ПРЕД БОКОВА ПОМНИШ ЛИ... А ТО КАКВО СТАНА---КР. ГЕОРГИЕВА Е ИЗБРАХА ЗА ИЗП.ДИРЕКТОР НА СВЕТОВНАТА БАНКА,А СЕГА НАЙ ВЕРОЯТНО ЗА ШЕФ НА МВФ...ВОЛГА НЕ СЕ МЕСИ В РАБОТИТЕ НА ГОЛЕМИТЕ И ПРОДЪЛЖАВАЙ ДА ПИШЕШ В ОНОВА ВЕСТНИЧЕ ЗА ДА НЕ УМРЕШ ОТ ГЛАД.
12
Избирането на Сталинка наистина е от полза на световните корпорации, защото ще засили позициите на управляващата мафия у нас. По този начин трансфера на крадено know how към гугъл, фейсбук, майкрософт ще продължи, ще продължи и охраната на територията. Всичко кадърно ще се тика да мести бутони в стъклариите. Онези които могат да променят света ще бъдат размазвани. Плюскането ще е гарантирано за елита. България ще продължи да е най-бедната в ЕС.
13
Гнидо болшевишка и въшкарска -- и идола ти Дребното Чифутче се натиска да го допуснат до този световен елит , но го държат извън портата и не го приемат ! Фашизоидни и окупаторски гадове нямат място в каймака на света !
14
А аз си намествам очилата....
15
Днес на мода са бабите и бабо--е--бите. Иначе на светът му е през ку--ро кой ще оглави МВФ и най-вече на нашенските шопи.
16
Браво, в десятката е, плюещите проплюпитеци ги остави да лющят саби в мизерните си дупки.
17
Волгин е безобразно прав!
18
ПЕПИ СВИРЧОКА Е ВИНАГИ ПРАВ, ОСВЕН КОГАТО Е НАВЕДЕН.
19
КАТО ЕВРО КОМИСАР КР. ГЕОРГИЕВА НИ СПАСИ ДА НЕ ВРЪЩАМЕ 200 МИЛИОНА ЕВР ЗА ДУНАВ МОСТ-2?
20
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
21
Я НЕ САКАМ ДА СЪМ ДОБРЕ САКАМ ВУТЕ ДА Е ЗЛЕ.КАТО НИ Е ИЗВЕСТНА НАШЕНСКАТА, ЧЕ ЗА БЪЛГАРИНА НЯМА АВТОРИТЕТИ , БАЙГАНЬОВСКИТЕ КОМЕНТАРИ НА ТОЗИ ХИЧ НЕ МЕ УЧУДВАТ. ДА АЗ СЕ ГОРДРЯ СЪС СТОИЧКОВ, С КРИСТАЛИНА, С ГРИГОР , С ГЯУРОВ, С ГЕНА ДИМИТРОВА, С АНА-ТОМОВА СИНТОВА, С ВАСКО ВАСИЛЕВ И ВСИЧКИ УСПЕЛИ БЪЛГАРИ ПО СВЕТА, ЗАЩОТО ПО ТЯХ МЕРЯТ И ЗА МЕН ИЗВЪН СТРАНАТА. КОГАТО ЗАПОЧНАТ ДА ГОВОРЯТ ЗА ВОЛГИН което кога ли ТОГАВА ДА МИ РЪСИ АКЪЛИ
22
какво е направил за България,освен от дългогодишната държавна софра на която се е настанил,само да протестира,плюе правителство,държава,свестни публични личности,а да се задъхва и задавя в конспиративните си комунистически манипулации и гледа с навлажнени очи към Кремль.
23
Безспорно, Волгин е комунист, но в случая е прав. Сталинка няма нищо общо с България, тя има твърде общо с Русия, тя е руски човек. Но 66- годишната баба има малки шансове да оглави МВФ.
24
Ако се казваше Дунавски, а не Волгин, можеше и да ти повярвам...
25
Този пършивец от Волга ли се домъкна ? Естествено ,ако комунист беше предложен, другарят Волгин щеше да изпадне в шоково умиление ,но никой не се интересува от комунисти или подлогите им ! А бе , Волгин ли си, Донски ли си , Дунавски ли си , бегай и се хвърляй в някоя река , не ни цапай държавата !!!
26
Искам да му лапа м шпагата и после да целувам Тиквата в устата с език.....
27
отговор на коментар
А Сталинка не е ли комунистка? Родила се в годината на смъртта на техния кумир Сталин и кръстена на него. Самото и име подсказва всичко. Едно време покойният писател Христо Калчев- Мир на праха му !- казваше: По имената им ще ги познаете. Тогава не знаехме за съществуването на Сталинка, затова Калчев изреждаше други типично комунишки имена: Сергей, Алексей, Владимир, Пламен, Румен, Красимир, Муравей, Евгений, Тимотей...
28
Прав е! То не беше кандидат за ООН, кандидат за шеф на ЕС, а сега - за МВФ! На всяка цена, дори и през трупове, вкл. и на българи! Кое й е българското? Трябва да се пенсионира и търси последната възможност за още богатство! А какво получава РБ от това? Колко българчета /болни или бедни или и двете/ са подпомогнати? Колко пенсионери /освен собствената й майка/ са облагодетелствани от това? Колко пари внесе в икономиката ни?
29
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
30
Ха, ха, ха, пустия му Волгин, кок само отръки и точно му идват тези верни лафове,с които разкости Сталинка и онзи "опаковач",който се срамува да говори на родния си език и сега като завият и като заплюл по него нашенските улични"интелектуалци",яко ще се посмеем на коментарите им!
31
Волгин, създаваш впечатление, че завиждаш на Кристалина. Кариерата си е кариера, а успешна такава в международен план не може да й се отрече.
32
Прав е Волгин. Де що излиза висока позиция и тя там.За мен също тя е кариеристка мислеща само за себе си>
33
Просто социалистче си беше,просто русофилче ще си отидеш от света!Как и защо някой ти даде гласност по национална медия да ръсиш отдавна отмрели и умрели тези,просто не го разбирам!Каквато и ще да е Кристалина,от омразните слова Волгини по-отвратителни няма..
34
Този вестник като гледам каква му е аудиторията,то статията е за почесване на Его-то на списателя и - Пешо Лейката,колкото да напомня че е жив!Толкова е плитък,завалията.....
35
ЗА НИКАКЪВ ЧЕП НЕ СТАВА ТАЗИ ДЪРТА КОШНИЦА...УЖ БЪЛГАРКА БИЛА, ПФУ...ОТИВАМ ДА ПОВЪРНА.
36
Волгин, а какво ще кажеш да издигнем кандидатурата на Корнелия Нинова? Тя май е по - подходяща- ходи по митинги, прегръща козички, умее да лъже, обича да краде. май ще е по-добре, а? А за ген. Решетников какво ще кажеш. Май той е най-подходящ. Волгин, изправи се, в тази полегнала поза не си полезен за себе си, камо ли да водиш предаване и да коментираш събития по радиото. Срам ме е, че хората те слушат, аз лично првключвам, щом ти чуя гласа.
37
Чебурашка,прибирай се в Русия и ти нямаш нищо общо с България...само дразниш читателите..
38
да се удави, той ще се удави дори в лъжица пълна с вода.
39
Дори да си на верен път, ако просто седнеш на пътя ще те прегазят!
40
-Петре!!! -На теб и името ти дори НЕ е българско а си седнал другите да оправяш!!!?
41
СТАЛИНКА БЕШЕ ОТ ПЪРВО УПРАВЛЕНИЕ НА ДС!
42
Ами радвай се Бе, значи не само американците, ами и атрофиралите комунисти ще гласуват за нея!
43
Гнусно същество е тоя!
44
Волгин,Вигенин Путин имат нещо общо
45
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
46
По интересно е, тоя червен червей, който е все още на държавната хранилка, оригащ се на руска семейна течност, и слуга на Москва, що за патриот е...
47
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
48
Г-Н ВОЛГИН БЪРКА НАЦИОНАЛИЗМА С ПАТРИОТИЗЪМ. НАЦИОНАЛИЗЪМ = НЕВЕЖЕСТВО. ПРИЯТНО ИЗНЕНАДАН И ВПЕЧАТЛЕН СЪМ ОТ ЗРЕЛИТЕ КОМЕНТАРИЙ (ПРОПУСКАМ НЯКОИ ЛИЧНОСТНИ НАПАТКИ).
49
Г-Н ВОЛГИН БЪРКА НАЦИОНАЛИЗМА С ПАТРИОТИЗЪМ. НАЦИОНАЛИЗЪМ = НЕВЕЖЕСТВО. ПРИЯТНО ИЗНЕНАДАН И ВПЕЧАТЛЕН СЪМ ОТ ЗРЕЛИТЕ КОМЕНТАРИЙ (ПРОПУСКАМ НЯКОИ ЛИЧНОСТНИ НАПАТКИ).
50
kak da niama eto sega kradeca cvetan cvetanov koito sas kraghbi i iznudvania v bg e vzel pati da izuchi shterkasi koiato raboti v svetovnatabanka pri tas svinia a sigurno ima i drugi deca na bg politici tova e obshtoto vie dane mislite che shte uredit vashte deca ili vas tova sie komunizum niama opravia na tova mu se vika mafia
51
Волгин, хайде престанете с тази ноторно известна кариеристка Бокова!!!!!
52
А КОЕ ОТ КАЗАНОТО ВЕ Е ВЯРНО ?!?
53
До номер:1- Даже не си направил справка,кого са хващали да краде!Като пишете, бъдете информирани и подготвени,дебили такива!Да оставим дипломатическите умения на Бокова и енергичната и лукава хитрост на Сталинка настрани.Следете много добре,кои икономически кръгове и кога правят трамплин на г-жа Георгиева, откъде е излязла,д кой се е ръкостискала,кога и защо?! Четете и за масоните,другите братства и т.н!Айде , със здраве!
54
Прав е ,да, но пък баш той да го каже. Не е много чистоплътно, ако ме разбирате.........Другари! Станишко като се издига неправомерно, да не би да е Българин, ама Петърчо мълчи. Айде, бе Петърчо кажи нещо за Станишко-има ли нещо българско ТОЙ. Ама то за което са ти поръчали, само за него се изказваш. НАЛИ! Петърчооооооооооо, Петърчо! Ясвн си!
55
Волгин отдавна се е оформил като ловък хейтер българомразец.Защо на ПИК толкова им харесват отровните му излияния?
56
браво на Волгин!!! Най-после една истинска статия и един полезен анализ, разбира се либерастите дори не четат, те могат само да плюят перманентно срещу истината. А се заврете в к'учи зад'ник, че вече ни омръзнахте с идиотските си политики, които налагате на света и честните хора.
57
Поздравления за написаното.Кристалина е просто един гнусен,гаден червей!Повръща ми се само като чуя това име.Срам за България!!!
58
Волгин, Волгин! Ти си ясен бе човече! Само по името ти се разбира на коя държава слугуваш и на коя партия! Щом не е трудно да станеш на този пост, що не се кандидатира и ти бе? Ако бяха извикали оная ваша крадла дето крадеше кремчета от магазин в Полша, или Милиончева щеше да обърнеш плочата! Щеше да врещиш на всякъде, че видите ли нашите кадри на БСП ги тачът на вън, а в България ги съдят! Тази жена е взимала постове в Света, където ваш комунистически кадър няма никога да стъпи, защото цял Свят ви знае, какви сте крадци и мошенници!
59
отговор на коментар
А....мисля..че,една друга ,,крадеше,,..но нищо,нищо..ТИ..,ами пиши си,пиши...полезно е,..така е
60
А какво нередно има ако човек на такъв висок пост в международна организация, е безпристрастен? Много по-срамно е да се качи горе и да почне да лобира едностранно в полза на България. И как така Кристалина била безродница, но Бокова, която е не по-малко откъсната от България, един вид щеше да ни бъде супер полезна? Бокова толкова безтактно лобираше в полза на Фашиска Просия, че щеше само да ни унищожи реномето за десетилетия напред.
61
А Дебил Волгин как си обяснява позицията на Москва,която също подкрепя Криси???:):):)Волгин е професионален плювач на повикване и трябва да се Игнорира!!!:):):)
62
Истинското и име Сталинка е дадено от родителите и от ивайловградските села. Чули нещо хората за "великия" Сталин и решили от простотия да я кръстят така... Тя се усетила обаче впоследствие и вярна на селско интуитивния си нюх - сменила името. Този дето пише , че е полиглот - се е объркал здраво. Да прочете какво значи тази дума. Бабата е ошлайфала английския и то предимно сервилния му изказ. Дъщеря и беше с фолкоткритието Константин, но бабата надуши, че и пречи на имиджа и настоя да се разтури работата. Отвсякъде където замирише на евро и долари, тя бива магнетично привлечена! Нищо българско и родно не я привлича и не работи за страната. И Бокова не е бългаска стока, но да отидеш и да я конкурираш - голяма наглост и резил точно за България! Хората гледат отстрани и анализират. Правилата са ясни - над 65 г. не си за този пост! Какви изключения? Тя е единствената най-подготвена? Смешно, ако не беше тъжно!!! Мога да Ви кажа колко ще и бъде пенсията. Но лакомията няма цена!
63
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
64
Гологлавата гъска (Волгин) също няма НИЩО ОБЩО С БЪЛГАРИЯ! Той е едно руско недоразумение тип ГМО (червен анархо-комунист)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 1823
архив

Вали проливен дъжд... На улицата стои дежурен полицай с чадър, до него притичва едно циганче и се скрива под чадъра.
Полицаят за да го изгони му намекнал:
- Абе може ли на едно място да стоят един орел и едно говно?
Циганчето му отвърнало:
- Добре, аз тогава отлитам...

няма нови новини
Днес: 228
hot
най-четени новини в момента
сега
3037
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: ГЕРБ и Патриотите отрязаха Радев за консултациите за Изборния кодекс (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
x
Метеоролози: Задават се екстремни явления през 2020 г.
x