Петър Волгин става говорител на най-малката група в Европарламента

ЕС

Петър Волгин става говорител на най-малката група в Европарламента

40890
на 11.07.2024
Петър Волгин става говорител на най-малката група в Европарламента
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

25 евродепутати от 8 държави (България, Германия, Унгария, Словакия, Полша, Чехия, Литва и Франция) учредиха нова парламентарна група - "Европа на суверенните нации" (бел.ред. - това е и най-малката сформирана група в 10-я европарламент). "Възраждане" е инициатор за създаването на групата, по чието формиране работим вече от една година. В ЕСН "Възраждане" е втората по-големина партия и поради тази причина имаме зам.-председател на групата - Станислав Стоянов. Говорител на групата ще бъде Петър Волгин. Това съобщи в социалните мрежи лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

препоръчано

Предстои следващата крачка. Другата седмица ще се присъедини още една държава - Испания, и групата ще стане 28 души. До края на септември ще се присъединят още един немец и още един словак, и така ще се увеличи до 30 души. Отделно от това се водят разговори с още 7 държави, като амбициите ни са до края на годината ЕСН да достигне минимум 45 човека от 17 държави.

Предстои и най-важното - учредяване на обща европейска суверенистка партия. Единствената номинация за неин лидер е на евродепутата от Възраждане Станислав Стоянов", допълни Костадинов.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 юли - Близнаците да очакват повишение на заплатата, успехът няма да изостави Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 юли - Близнаците да очакват повишение на заплатата, успехът няма да изостави Скорпионите
ПИК TV x
Виктор Димчев със сензационен сценарий пред ПИК TV: Радев ще ни тласка от избори в избори до края на мандата си, когато ще ни се представи като спасителя (ВИДЕО) Виктор Димчев със сензационен сценарий пред ПИК TV: Радев ще ни тласка от избори в избори до края на мандата си, когато ще ни се представи като спасителя (ВИДЕО)
ново
Днес: 111
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК