Пет видински села остават без вода

Региони

Пет видински села остават без вода

7972
на 17.06.2024
Пет видински села остават без вода
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Пет видински села остават без вода поради строително-монтажни дейности по „Реконструкция на довеждащ водопровод от помпена станция „Сланотрън“ за гр. Видин“. Това сочи информация, публикувана на сайта на „Водоснабдяване и канализация – Видин“ ЕООД.

препоръчано

Водоподаването ще бъде спряно на 18 юни от 8:30 часа до 18:00 часа в селата Сланотрън, Кошава, Гомотарци, Кутово и Антимово, като е възможно понижено налягане за селата Новоселци, Слана бара, Рупци и Акациево, видинския квартал "Нов път" и по високите етажи в град Видин, уточняват от ВиК дружеството.

Проектът за реконструкция на довеждащ водопровод от помпена станция „Сланотрън” до град Видин е насочен към подмяна на старото трасе на довеждащия водопровод, изграждано в периода 1972 – 1975 г. Общата дължина на трасето е 14 678 м, съобщава кореспондентът на БТА Росен Младенов.

По думите на управителя на ВиК дружеството инж. Илко Илиев водопроводът се полага успоредно на съществуващия в неговия сервитут, като до няколко месеца ще има изцяло нов водопровод, който захранва с питейна вода, освен град Видин, още 22 населени места от общините Видин, Брегово и Ново село.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК