Пет знака, че домашният ви любимец има нужда от ветеринар

СВЕТЪТ ДНЕС

Пет знака, че домашният ви любимец има нужда от ветеринар

6560
на 11.04.2021
Пет знака, че домашният ви любимец има нужда от ветеринар
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

За съжаление, нашите домашни любимци не могат изразят с думи, ако не се чувстват добре. Затова добрият стопанин е хубаво да бъде запознат с основните симптоми, които сигнализират за проблем със здравословното състояние на домашното животно. А кои са знаците?  Каналът "Zoo Box" във vbox7, цитирани от „Дарик”, ги представя:

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

 

Отказ от хранене

 

Ако вашият домашен любимец отказва да яде повече от един ден, това е сериозна причина да отидете на ветеринар. Още повече, ако забелязвате и други симптоми като умора, повръщане или отказ да пие вода.

Липсата на апетит при домашното животно може да сигнализира за различни състояния: инфекция, неразположение в стомаха, паразити или друго.

 

Екстремна жажда

 

Не забравяйте, че котките и кучетата, които ядат суха храна за домашни любимци, пият повече вода от тези, които се хранят с мокра храна.

Наблюдавайте колко вода пие вашият домашен любимец. Липсата на жажда води до дехидратация, докато търсенето за повече вода от обикновено е симптом за диабет или бъбречни заболявания.

 

Внезапна агресия

 

Вашият домашен любимец и най-добър приятел изведнъж става агресивен и недружелюбен? Преди да го накажете, разберете каква е причината.

Както при хората здравословните неразположения се отразяват на настроението, така и домашните любимци сигнализират с поведението си, че не се чувстват добре.

 

Възможно е да изпитват дискомфорт със зъбите, да са се наранили или да имат някаква инфекция. Потърсете ветеринарен лекар, за да установите какъв е проблемът.

 

Често уриниране

 

Ако котката или кучето ви са започнали да използват тоалетната си по-често от обикновено или цветът на урината им се е променил, не пренебрегвайте тези знаци.

И все пак не забравяйте, че малките кученца и старите кучета по-често използват тоалетната.

Честото уриниране при кучетата или котките, обаче може да бъде сигнал за сериозни здравословни проблеми и трябва да потърсите веднага ветеринарен лекар.

 

Облизва се твърде често

 

Известно е, че котките обичат да се самопочистват, но ако забележите, че вашият мъркащ домашен любимец го прави по-често от обикновено това може да бъде признак за здравословен проблем. Една от причините може да бъде, че зоната, която котката ближе е наранена, раздразнена  от бълхи или алергична реакция. Понякога котките се облизват, ако изпитват стрес или безпокойство.

Ако вашето куче ближе лапите си между ноктите, областта до опашката или между бедрата, това е признак на алергия. Ако кучето ближе необичайни предмети (под или стени) или често навлажнява устните си, това може да е признак за стомашно-чревно разстройство.

 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 123
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК