Пет села се вдигат на протест срещу кариера за мрамор

Региони

Пет села се вдигат на протест срещу кариера за мрамор

10048
на 22.03.2023
Пет села се вдигат на протест срещу кариера за мрамор
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Пореден протест срещу концесията на кариера за мрамор край Асеновград.

препоръчано

Граждани на пет населени места – селата Горнослав, Червен, Долнослав, Орешец и Добростан – ще изразят недоволството си срещу решение на Министерския съвет от края на октомври. С него се разрешава концесия за добив на мрамор в землището на село Горнослав на асеновградска строителна фирма.

Според протестиращите обаче това се е случило, без да се вземе предвид, че кариерата е в рамките на природен парк. Жалбите им обаче не бяха разгледани от Софийския административен съд, тъй като според магистратите те са недопустими.

За да привлекат отново вниманието на кмета на Асеновград – Христо Грудев, днес те ще изразят недоволството си пред сградата на общината, предава Нова телевизия зе недоволството.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК