ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Постите свършиха и свинското е лайт мотивът на трапезата за идващите новогодишни празници. Сланината, която вече не се отрича, а напротив - дори се препоръчва и в здравословните режими за хранене, не е традиционна само за българската кухня. Тя присъства на масата и в страни с по-дълга традиция в гастронимическото изкуство, например - Франция. По-завъртяни или по-простички рецептите за приготвянето й са многобройни.
Ето един лесна и вкусна рецепта, описана от любимия на поколения читатели романист Александър Дюма в неговия невероятен "Голям кулинарен речник":
Отрежете двата края на един хляб и поствавете във вътрешността му дълги парченца прясно свинско месо и сланина. Нарежете хляба на филии, потопете ги в разбити яйца, изпържете ги на умерен огън и ги сервирайте с пикантен сос.
Готварската библия "Голям кулинарен речник" е венецът на творчествто на бащата на "Тримата мускетари". Обемистият труд е плод на няколко десетилетия събирачество, както и на безброй трапези с изобилие от кулинарни изкушения и куриозни случки с най-известните личности на XIX век. Между книгите и пътешествията си той събира и съставя несравними рецепти за крале и плебеи, за мускетари и техните слуги. Вкусният шедьовър е наръчникът на всички знаменити шеф-готвачи от новото време.
"Голям кулинарен речник" е на пазара с логото на издателство "Милениум". Можете да го поръчате на тел.: 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на email: [email protected] или на сайта www.milleniumbg.eu. При заявка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената.