Пиарът на ГЕРБ съсипа Румен Радев: Некомпетентността и политическата неграмотност на президента достигнаха нов връх - изложи се брутално (СНИМКИ)

Политика

Пиарът на ГЕРБ съсипа Румен Радев: Некомпетентността и политическата неграмотност на президента достигнаха нов връх - изложи се брутално (СНИМКИ)

121558
на 08.07.2020
Пиарът на ГЕРБ съсипа Румен Радев: Некомпетентността и политическата неграмотност на президента достигнаха нов връх - изложи се брутално (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

В опита си да се сложи на розовите "демократи" и грантаджии, Румен Радев направи поредната си зловеща грешка. Разчитайки очевидно на некомпетентността на хората е непознаването на законите, обитателят на "Дондуков" 2 съвсем е забравил какви са правомощията му. Оплетен в жестоки афери заедно със своите съветници и в поредна паника, Радев реши да се откаже и разграничи от Националната служба за охрана. Накрая пък поиска да му се върнат някакви права, които всъщност той по закон си има, но явно и това не е успял да научи за годините в които обитава президентството. 

препоръчано

Именно по този повод пиарът на ГЕРБ Никола Николов даде безплатен съвет на Румен Радев и му припомни какви са всъщност правата му. Ето какво написа Николов: 

Некомпетентността и политическата неграмотност на президента Радев достигнаха нов връх. В опит да отиграе поредната "подадена топка" от синьо-червената мъгла, Радев за пореден път се изложи брутално. На скалъпен брифинг привечер изрева, че са му отнети правомощията и не може да управлява поверената му от закона Служба за национална охрана (НСО). И естествено се отрече и дистанцира от действията на НСО като опита да прехвърли на премиера Борисов и изпълнителната власт решението да се охраняват Доган и Пеевски. Обаче пак греда! Очевидно в президентството има доста юристи, които трябва да си скъсат дипломите. Г-н президент, пак Ви направиха за смях собствените Ви съветници и служители. Защото:

1. Според чл. 23, ал. 2 от Закона за НСО, председател на Комисията, която решава кои лица се нуждаят или не от охрана, е началникът на НСО. (Снимка 1)
2. Същото е записано и в Глава трета, чл. 22, ал. 1 от Правилника за прилагане на Закона за НСО. (Снимка 2)
3. Видно от Глава трета, чл. 24, ал. 4 от Правилника за прилагане на Закона за НСО, председателят на комисията (т.е. шефът на НСО) на заседанията предлага на членовете на комисията проект на оценка на степента на застрашеност, съответно на вида и обхвата на необходимата охрана. (Снимка 3)

Разбрахте ли сега, г-н президент, че Вашият човек в комисията предлага на шефа на ДАНС и на гл. секретар на МВР, които са останалите членове на комисията, кой и как да бъде охраняван от НСО?!

Следващия път преди да излезете да се пънете пред медиите, г-н президент, си прочетете сам законите и правилниците, в които искате да Ви се "възстановяват" правомощия, които никой не Ви е отнемал. Защото очевидно нито един от съветниците Ви не е способен нито да Ви консултира правилно, нито да замазва гафовете Ви.

И като заговорихте за охранявани лица, г-н президент, интересно би било да попитате същия началник на НСО от кого НСО пази съпругата Ви:
а) от страх да не я ударят закачалките в някой бутик?
б) от страх да не се блъсне с някой "Мерцедес"?
в) от страх от себе си?

Сподели:
Бомба x
НОВАТА ЛЯТНА ТЕНДЕНЦИЯ: Коса в ледено синьо НОВАТА ЛЯТНА ТЕНДЕНЦИЯ: Коса в ледено синьо
ПИК TV x
СКАНДАЛ В ПИК TV! Свидетелят на Манолова неадекватен - Ива Николова му подари тест за наркотици, той не го направи! Заплаши депутати от ГЕРБ: Ще видите какво ще стане с вас (НА ЖИВО) СКАНДАЛ В ПИК TV! "Свидетелят" на Манолова неадекватен - Ива Николова му подари тест за наркотици, той не го направи! Заплаши депутати от ГЕРБ: Ще видите какво ще стане с вас (НА ЖИВО)
ново
Днес: 246
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това